Primăria Sectorului 4, locuri de muncă pentru asistenții maternali

poza cu caracter descriptiv
poza cu caracter descriptiv

Primul centru de integrare și consiliere pentru persoane cu dizabilități funcționează în cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 4 (DGASPC4), din Primăria Sectorului 4, a declarat Mihaela Ungureanu, directorul instituției.

Necesarul de forță de muncă se resimte însă în rândul asistenților maternali, așa numiții părinți de profesie, care s-au împuținat în ultimii ani, din cauza controlului strict și monitorizării făcute de primărie. ”Acum aveți ocazia să schimbați destinul unui copil. DGASPC Sector 4 organizează selecție în vederea ocupării a 18 posturi de asistenți maternali profesioniști, care să primească în grijă un copil aflat într-o situație de dificultate. Ce trebuie să știți despre acest serviciu este că veți primi în grijă unul sau mai mulți copii, cărora le veți oferi creștere, îngrijire și educare, pentru o dezvoltare armonioasă”, au scris reprezentanții DGASPC4, pe pagina de Facebook a instituției sperând să găsească familii dornice să ofere afecțiune unui copil aflat în dificultate și să își asume rolul de părinte.

Condițiile de angajare

Există însă mai multe condiții generale pentru ca cineva să poată ocupa postul de asistent maternal profesionist: să aibă domiciliul stabil în sectorul 4, să fi absolvit minimum 10 clase, să aibă o stare de sănătate fizică și psihică bună (atât solicitantul cât şi persoanele care locuiesc împreună cu acesta), locuință proprietate personală/ sau cu drept de folosință pe minimum 3 ani, să nu aibă condamnare judecătorească rămasă definitivă și să nu desfășoare activități salarizate.

”Avem nevoie de familii serioase, care să se implice cu adevărat în creșterea copiilor, mai ales că este vorba de micuți de până la 3 ani, care nu pot fi instituționalizați, ci au nevoie de îngrijire familială”, a subliniat directorul DGASPC4, adăugând că cei interesați de această activitate sunt așteptați la sediul din str. Enache Ion, nr. 1A, etaj 3, cam 14, pentru a afla mai multe despre ce înseamnă să fie un asistent maternal.

Pentru informații suplimentare aceștia pot accesa site-ul www.dgaspc4.ro, sau pot apela numărul de telefon 0372.715.100.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel