Primăria sectorului 3 dă startul înscrierilor la creșă

Foto cu caracter ilustrativ
Foto cu caracter ilustrativ

În sectorul 3, înscrierile vor începe de săptămâna viitoare.

Săptămâna viitoare, locuitorii sectorului 3 își vor putea înscrie copiii la creșă pentru anul școlar 2022-2023.

Primăria Sectorului 3 a anunțat că înscrierile la creșele din Sectorul 3 vor avea loc în perioada 20-24 iunie.

Potrivit Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului din cadrul Primăriei Sector 3, înscrierile la creșele din Sectorul 3 se fac exclusiv online prin aplicația existentă pe site-ul www.dgaspc3.ro.

De asemenea, tot pe site-ul DGASPC se găsesc informații utile despre înscrierea la creșă: ghidul pentru aplicația de înscriere online, calendarul înscrierilor, actele necesare, criteriile de admitere, formulare utile, dar și informații despre creșele din Sectorul 3, disponibile la adresa: https://dgaspc3.ro/.../informatii-utile-privind.../

Cum funcționează înscrierea

Autoritățile mai arată că, pentru înscrierile on-line, documentele vor fi scanate și atașate conform instrucțiunilor din aplicație, iar analiza dosarelor de înscriere va fi efectuată pe baza documentelor încărcate în aplicația online.

Solicitanți trebuie să fie atenți la documentele încărcate în platforma instituției, deoarece, nu vor fi acceptate completări ulterioare transmise pe adresa de e-mail a instituției în perioada de înscriere.

În urma avizării și aprobării dosarelor de înscriere de către conducerea D.G.A.S.P.C. Sector 3, părinții/reprezentanții legali au obligativitatea de a semna contractul de servicii care reglementează atât drepturile și obligațiile furnizorului de servicii, cât și pe cele ale beneficiarului, urmând să depună următoarele acte:

Adeverință medicală conform căreia copilul este clinic sănătos și poate intra în colectivitate; Fișa de vaccinări a copilului.

Avizul epidemiologic, eliberat de medicul de familie al copilului cu maximum 5 zile înainte de a începe frecventarea unităţii.

O nouă creșă, inaugurată. Primarul Robert Negoiță: "Pregătim un amplu proiect pentru școlile din Sectorul 3"

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, a inaugurat astăzi, 7 iunie, noua creșă „Trapezului”, situată pe Aleea Prevederii nr. 6.Edilul a oferit jurnaliștilor prezenți date despre noua construcție și a asigurat părinții că aceasta va putea primi copiii începând cu această toamnă. “Aici era un corp mic și foarte vechi care, conform expertizei, stătea să cadă și pe care l-am demolat. Iată-ne aici în fața acestei clădiri noi, de capacitate mult mai mare față de cea veche. Vorbim despre o clădire de aproximativ 3000 de metri pătrați. Costurile au fost de aproximativ 14 milioane de lei, cu finanțare din fonduri locale. În această sumă sunt incluse și amenajările din curte, utilitățile nu doar clădirea.

Capacitatea creșei este de peste 250 de antepreșcolari. Din toamnă, personalul creșei va fi gestionat de Ministerul Educației și tot atunci vom deschide creșa pentru cei mici“, a precizat Primarul Sectorului 3.Nou proiect pentru toate școlile din sector.

Edilul a adăugat și faptul că primăria are un proiect prin care școlile din Sectorul 3 vor fi extinse ca suprafață. “De altfel, avem un proiect care privește și extinderea școlilor din Sectorul 3 cu fonduri europene. Noi am reabilitat în urmă cu câțiva ani toate școlile pe care le avem în administrare, dar prin acest proiect el vor căpăta o suprafață mai mare și le vom aduce la un nivel mult superior”, a mai spus primarul.  Când se pot face înscrierile Creșa va găzdui copii cu vârsta cuprinsă între 0-3 ani,  care vor putea fi înscriși în cele 17  grupe noi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel