Primăria Sectorului 2, bani pentru Catedrala Neamului. Suma posibilă

Primăria Sectorului 2 ar putea acorda un sprijin financiar în valoare de 3 milioane de lei pentru lucrările de construcţie la Catedrala Mânturii Neamului, conform unui proiect de hotărâre care figurează pe ordinea de zi a şedinţei de joi a Consiliului Local.

În expunerea de motive, semnată de viceprimarul Dan Cristian Popescu, se arată că, în decembrie 2010, Patriarhia Română a început edificarea acestui lăcaş de cult, iar cadrul legal îl reprezintă OUG 19/2005 privind realizarea Ansamblului Arhitectural Catedrala Mântuirii Neamului.

Sprijinul financiar se va acorda din bugetul CL Sector 2, iar verificarea deconturilor justificative ale lucrărilor de execuţie se va face de către Direcţia Servicii Publice şi Direcţia Economică din cadrul aparatului de specialitate al primarului Sectorului 2.

Potrivit raportului de specialitate, prin hotărârea CL Sector 2 108/2017 s-a aprobat Protocolul-cadru privind încheierea unui parteneriat cu Patriarhia Română, Arhiepiscopia Bucureştilor şi alte instituţii de cult. De asemenea, printr-o adresă înregistrată la Primăria Sectorului 2 pe 24 august, Patriarhia Română a solicitat sprijin financiar, în baza documentaţiei şi devizului general depuse, în valoare de 156.557.850 lei pentru construirea Catedralei Mântuirii Neamului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel