Primaria Sectorului 1. Spital modern în București. Unde se va construi

Crişan Andreescu / 15 feb 2018 / 17:14 Salveaza PDF Comentarii
Ioan Coman, despre operatiile chirurgicale robotice
Descriere foto: Ioan Coman, despre operatiile chirurgicale robotice

Primăria Sectorului 1 continuă procedurile pentru construirea celui mai modern spital din București, investițiile în dotările medicale și aparatura de ultimă generație urmând a  fi făcute  din bugetul local.

Potrivit proiectului de buget, aprobat în ședința de joi a Consiliului Local, Primăria Sectorului 1 va aloca, în acest an, sumele necesare pentru elaborarea studiului de fezabilitate la noua unitate medicală. Până în prezent, a fost elaborat studiul de prefezabilitate și a fost depus, spre aprobare, la Primăria Municipiului București, Planul Urbanistic Zonal.

În baza unui protocol de colaborare cu Ministerul Sănătății încheiat în toamna anului trecut, Primăria Sectorului 1 va construi, pe un teren de 7,2 ha, situat pe Șoseaua București-Târgoviște nr. 10, un spital de urgență de categoria IA, care va beneficia de toate specialitățile medicale. Aici, vor fi relocate Spitalul de Urgență Floreasca, Spitalul de Arsuri și Institutul Național pentru Ocrotirea Mamei și Copilului "Alessandrescu-Rusescu".

„Am convingerea că realizarea acestui proiect este cea mai mare îndatorirea a mea, ca primar, față de oamenii care mi-au acordat votul și încrederea lor. Cred că fiecare primar de mare oraș din România are, în ziua de azi, datoria de a face tot ceea ce depinde de el pentru a îmbunătății sănătatea românilor", spune primarul Sectorului 1, Dan Tudorache.

[citeste si]

Primăria Sectorului 1 va asigura, din resurse proprii, investiția în construirea și dotarea noii unități medicale. Ministerul Sănătății va pune la dispoziție toate informațiile, va asigura sprijin de specialitate pentru edificarea structurii medicale și va emite, la finalul lucrărilor, ordinul de mutare a sediilor celor trei spitale. Această relocare va fi realizată, după ce aceste unități medicale au făcut solicitări Primăriei Sectorului 1 pentru strămutarea în spații noi, deoarece actualele amplasamente nu mai corespund necesităților.

Terenul de 7,2 hectare pe care va fi edificat noul spital are accesibilitate ușoară pe căile terestre și aeriene. Acesta este situat într-o zonă verde, dispune de toate utilitățile și este aproape de stația de metrou Străulești, de aeroportul Otopeni precum și de Șoseaua de Centură. Prin acest proiect de anvergură va fi reconfigurată întreaga zona, așa cum este ea impusă de proiectul de regenerare urbană.

Consiliul Local Sector 1 a aprobat în ședința de astăzi proiectul de buget aferent anului 2018. Veniturile bugetului general centralizat al Sectorului 1 sunt de 1.453.775,14 mii lei.Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25