Primăria Sectorului 1, reabilitarea blocurilor, fără costuri pentru proprietari

DCNews Team / 15 feb 2018 / 16:51 Salveaza PDF Comentarii
Daniel Tudorache
Daniel Tudorache

Primăria Sectorului 1 alocă, în 2018, aproximativ 75 de milioane de lei pentru anveloparea blocurilor în urma relansării programul de reabilitare termică a blocurilor, informea instituția în urma aprobării bugetului pentru acest an.

Potrivit proiectului de buget aprobat în ședința de joi a Consiliului Local, Primăria Sectorului 1 va aloca în acest an aproximativ 75 de milioane lei pentru lucrările de reabilitare termică a blocurilor.

„Pentru noi, 2018 este anul relansării marilor proiecte de investiții și al lansării unor proiecte noi. Un obiectiv important al nostru îl constituie încheierea programului de reabilitare termică a blocurilor fără costuri pentru proprietari. Reluăm, astfel, investițiile în acest proiect din care au mai rămas de anvelopat 251 de blocuri", afirmă primarul Sectorului 1, Dan Tudorache.

[citeste si]

Potrivit Legii 231/2017 pentru modificarea și completarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr.18/2009, privind creșterea performanței energetice a blocurilor și Normativelor ISC, pot fi reabilitate blocurile de locuințe cu excepția:

➢ Blocurilor de locuințe clasate/în curs de clasare ca monumente istorice

➢ Blocurile de locuințe expertizate tehnic și încadrate în clasa I și II de risc seismic prin raport de expertiză tehnică, la care nu s-au executat sau se află în curs de execuție lucrări de intervenție pentru creșterea nivelului de siguranță la acțiuni seismice a construcției existente.

Ca parte a strategiei de regenerare urbană, Primăria Sectorului 1 a reabilitat termic, până în prezent, 839 de blocuri ( cu un total de 42.359 de apartamente).

Consiliul Local Sector 1 a aprobat în ședința de astăzi proiectul de buget aferent anului 2018. Veniturile bugetului general centralizat al Sectorului 1 sunt de 1.453.775,14 mii lei, informează Primaria Sectorului 1.


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24