Primăria Sectorului 1, facilități la plata impozitelor

Măsurile Primăriei Sectorului 1 de reducere a birocrației la plata impozitelor și taxelor locale au dat roade. În anul 2016 aproape o treime dintre contribuabilii persoane fizice din Sectorul 1 și-au achitat taxele și impozitele locale cu cardul, informează instituția.

Aproape o treime dintre contribuabilii persoane fizice și-au achitat impozitele cu cardul în 2016

Astfel, dintr-un total de 174.774 contribuabili persoane fizice, 50.268 și-au achitat anul trecut taxele și impozitele cu cardul, față de 42.982 în anul 2015.

Totodată, în anul 2016 un număr de 158.845 contribuabili persoane fizice și-au achitat integral taxele și impozitele locale, ceea ce înseamnă un procent de peste 90% din total.

Anul trecut suma impozitelor și taxelor locale încasată în Sectorul 1 de la contribuabilii persoane fizice a fost de 74.883.350 de lei.

Reducere de 10% până la 31 martie la plata impozitelor

Potrivit Hotărârii Consiliului General al Municipiului nr.429/2016, privind stabilirea nivelului taxelor și impozitelor în Capitală, contribuabilii, persoane fizice, care își achită integral, cu anticipație, până la 31 martie 2017 impozitul pe clădiri, terenuri și mijloace de transport, beneficiază de o reducere de 10%.

Modalități moderne de plată a impozitelor

Pentru a reduce birocrația, Primăria Sectorului 1 a pus la dispoziția cetățenilor o infrastructură modernă și eficientă, care să le permită să-și achite contribuțiile la bugetul local în cel mai scurt timp. Astfel, contribuabilii din această zonă administrativă pot opta pentru o gamă variată de modalități moderne de plată: plata online prin ghiseul.ro.,plata electronică prin internet banking, plata cu cardul.

citeste si]

Cele mai importante avantaje de care cetățenii Sectorului 1 pot beneficia la plata taxelor și impozitelor locale cu cardul sunt:

➢ Confort, rapiditate și independență geografică și temporală;

➢ Contribuabilii nu plătesc comision pentru tranzacțiile efectuate online, acesta fiind suportat integral din bugetul Primăriei Sectorului 1;

➢ Plățile efectuate cu cardul sunt vizualizate în timp real în baza de date fiscală astfel încât pot fi solicitate certificate fiscale imediat după efectuarea plății;

➢ Site securizat la înalte standarde privind tranzacțiile cu cardul pe internet prin www.ghiseul.ro;

➢ Posibilitatea plății impozitelor și taxelor locale pentru toate proprietățile deținute pe teritoriul României, cu condiția înrolării în sistem a unității administrativ - teritoriale pe raza căreia se situează proprietatea la plata cu cardul prin intermediul www.ghiseul.ro.

Contribuabilii care doresc să plătească impozitul prin internet trebuie să aibă un cont de internet banking deschis la orice bancă din care să facă un virament bancar, în lei, din contul propriu în contul IBAN asociat tipului de impozit pe care îl are de achitat. Contul IBAN al Direcției Generale de Impozite și Taxe Locale Sector 1 poate fi identificat consultând site-ul http://www.impozitelocale1.ro/, secţiunea "Lista conturi IBAN".

Pe lângă modalitățile moderne de plată a taxelor și impozitelor locale, cetățenii din Sectorul 1 își pot achita contribuțiile la bugetul local și în numerar la cele cinci casierii puse la dispoziția lor de administrația locală.

Programul cu publicul al centrelor de încasare din Str. Piața Amzei nr. 13, Calea Griviței nr. 208, Str. Pajurei nr. 13 și Măguricea nr. 20 A este luni, marți, joi și vineri, în intervalul orar 08.30-16:30, iar miercuri între orele 08.30-18.30. Totodată, casieria din incinta Primăriei Sectorului 1 – Bulevardul Banu Manta nr.9 are program cu publicul luni, marți, miercuri, vineri între orele 08.30-16:30 și joi în intervalul 08.30-18.30.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel