Primăria Sectorului 1, Declarația privind principiile de guvernare deschisă, asumare

Crişan Andreescu / 21 Martie 2018 / 16:46 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Consiliul Local al Sectorului 1 a aprobat, în ședința de astăzi, asumarea Declaraţiei privind principiile de guvernare deschisă la nivelul Sectorului 1. 

Prin această Declarație, Primăria Sectorului 1 se angajează să respecte și să promoveze următoarele principii de guvernare deschisă:

A. promovarea transparenței prin publicarea în format deschis a informațiilor de interes public și a seturilor de date aferente acestora;

B. respectarea și încurajarea participării cetățenilor;

C. colaborarea cu membrii comunității (cetățeni, organizații non-guvernamentale, mediu academic, mediu privat) și alte autorități sau instituții publice;

D. împărtășirea experienței dobândite;

E. asigurarea unui cadru procedural pentru implementarea acțiunilor necesare respectării principiilor de guvernare deschisă.

[citeste si]

"Am aderat la Declarația privind principiile de guvernare deschisă, deoarece îmi doresc o apropiere și mai mare a administrației locale de cetățean și nevoile acestuia. Transparența este un semn de normalitate și de respect pentru comunitatea locală, care, prin vot, ne-a învestit cu încrederea ei să administrăm treburile Sectorului 1. Deja am luat mai multe măsuri de transparentizare a activității în Primăria Sectorului 1, printre care amintesc faptul că ședințele de Consiliu Local pot fi urmărite în direct pe site-ul primăriei", afirmă Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache.

Parteneriatul pentru o Guvernare Deschisă este un acord internațional ce vizează angajarea guvernelor în promovarea transparenței, combaterea corupției și utilizarea noilor tehnologii pentru a consolida actul de guvernare și dialogul cu cetățenii.

Guvernul României a aderat la această inițiativă în anul 2011, iar în aprilie 2012, a aprobat prin Memorandum participarea României la Open Governement Partnership și primul plan național de acțiune pentru implementarea angajamentelor asumate, pentru perioada 2012-2014.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24