Primăria Sectorului 1, alocații de 5 milioane RON pentru cheltuielile spitalelor

Primăria Sectorului 1 va aloca în 2018 importante fonduri de la bugetul local pentru cheltuielile curente – bunuri și servicii – ale celor patru spitale aflate în administrarea sa: Spitalul Clinic de Chirurgie Plastică Reparatorie și Arsuri, Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii ,,Grigore Alexandrescu", Spitalul Clinic de Urgențe Oftalmologice și Spitalul Clinic de Urgență Floreasca.

La inițiativa Primarului Sectorului 1, Dan Tudorache, suma prevăzută în proiectul de buget pe anul 2018 se ridică la 5 milioane RON. Banii vor fi direcționați către spitale prin Administrația Unităților de Învățământ Preuniversitar și a Unităților Sanitare Publice, autoritate aflată în subordinea Consiliului Local Sector 1, care are în directă administrare aceste unități sanitare.

"Prioritatea noastră numărul 1 este, la acest moment, ameliorarea situației financiare a Spitalului de Arsuri. De aceea, mare parte din această sumă va fi direcționată către plata datoriilor acestui spital către furnizorii de medicamente, de dezinfectanți și de alte bunuri și servicii fără de care o unitate medicală nu poate funcționa. Mi-aș dori să putem contribui și la rezolvarea problemelor salariale sau de contribuții sociale ale angajaților de la Spitalul de Arsuri, dar, din păcate, legea nu ne permite acest lucru, ele fiind în responsabilitatea Ministerului Sănătății", spune Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache.

Intenția Primarului Dan Tudorache este ca, pe parcursul anului 2018, suma destinată celor patru spitale aflate în administrarea Primăriei Sectorului 1 să fie suplimentată.

[citește și]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel