Primăria Sectorului 1: Adăpostul pentru câinii fără stăpân de pe șoseaua Odăi va fi închis

Primăria Sectorului 1: Adăpostul pentru câinii fără stăpân de pe şoseaua Odăi va fi închis
Primăria Sectorului 1: Adăpostul pentru câinii fără stăpân de pe şoseaua Odăi va fi închis

Primăria Sectorului 1 a anunțat că adăpostul pentru câini din șoseaua Odăi va fi închis.

Adăpostul Primăriei Sectorului 1 pentru câinii fără stăpân de pe şoseaua Odăi, care nu oferă condiţii propice de îngrijire pentru aceste animale, va fi închis, însă numai după ce câinii vor fi duşi în alte locaţii, pe bază de adopţie, în colaborare cu asociaţiile pentru protecţia animalelor, potrivit unui comunicat al autorităţii locale transmis, miercuri, Agerpres.

Primarul Clotilde Armand şi reprezentanţii asociaţiilor Kola Kariola, Eli for Animals, Suflete Dragi şi un grup informal al voluntarilor au semnat un protocol de colaborare care prevede relocarea treptată a celor 750 de câini de la adăpostul Odăi, în condiţii de maximă siguranţă pentru viaţa, integritatea şi siguranţa acestora. 'Mă bucur că împreună cu asociaţiile pentru protecţia animalelor am găsit cea mai bună soluţie pentru câinii fără stăpân de la Adăpostul Odăi.

Acest adăpost nu oferă cele mai bune condiţii de îngrijire a acestor animale. Soluţia este o casă nouă, mult mai primitoare, unde să beneficieze de dragostea şi ocrotirea iubitorilor de animale', a declarat primarul Sectorului 1. Potrivit protocolului, organizaţiile semnatare şi-au asumat angajamentul de a le găsi o casă nouă câinilor din Adăpostul Odăi prin apeluri publice de adopţie sau prin preluarea lor în adăposturile private pe care le gestionează.

Centrul se va închide după adoptarea animalelor

Centrul de la Odăi va fi închis doar după ce toţi câinii adăpostiţi aici vor fi adoptaţi. Până atunci, Primăria Sectorului 1 va asigura finanţarea în continuare a serviciilor de întreţinere a adăpostului, inclusiv serviciul de curăţenie. Totodată, administraţia locală va asigura animalelor tratamente medicale pentru asigurarea sănătăţii acestora (scheme complete de vaccinare, deparazitări periodice etc.) şi va efectua lucrări de reamenajare a spaţiilor adăpostului şi de mărire a acestora prin demontarea pereţilor despărţitori pe măsură ce se eliberează locuri în padocuri. Pentru a evita suprapopularea adăpostului, Poliţia Locală Sector 1 va sista capturarea animalelor fără stăpân de pe străzi.

Niciun câine nu va fi eutanasiat decât dacă suferă de o boală incurabilă, constatată de medicul veterinar. În toată această perioadă, va fi permis în cadrul adăpostului accesul voluntarilor organizaţiilor non-guvernamentale semnatare ale protocolului sau care vor adera pe viitor la acest protocol, a adăugat autoritatea locală. Romprest anunţa luni că va îngriji pe cheltuiala sa câinii din Adăpostul Odăi până la soluţionarea litigiului cu Primăria Sectorului 1.

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, afirma duminică faptul că Adăpostul Odăi va fi preluat de Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA), finanţarea fiind asigurată de Primăria Capitalei pentru una-două luni, urmând a fi găsite 'soluţii pe termen lung', informează Agerpres.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt2
YesMy