Primăria Sector 6: amenzi pentru șoferii care parchează pe trotuar sau spațiile verzi

Conducătorii a 140 de autoturisme au fost sancţionaţi cu amenzi de peste 32.000 de lei pentru încălcarea normelor privind staţionarea pe spaţiile verzi şi oprirea voluntară a vehiculelor pe trotuar, în urma unei acţiuni desfăşurate de poliţiştii locali la sfârşitul săptămânii trecute în Parcul Grozăveşti.

"La sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii locali din cadrul Direcţiei Ordine Publică au desfăşurat o acţiune în Parcul Grozăveşti (zona Universităţii Politehnica), având ca scop respectarea prevederilor HCL nr. 222/2016 privind staţionarea vehiculelor şi remorcilor pe spaţiile verzi aparţinând domeniului public sau privat al Municipiului Bucureşti şi a Regulamentului de aplicare a OUG nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, republicată şi actualizată. În urma acţiunii de control, au fost depistaţi şi identificaţi 140 conducători auto care au încălcat normele privind staţionarea pe spaţiile verzi şi oprirea voluntară a vehiculelor pe trotuar, fiind aplicate sancţiuni în valoare de 32.550 de lei", potrivit unui comunicat al Primăriei sectorului 6.

Edilul Gabriel Mutu a spus că nu mai permite în sectorul 6 ca spaţiile verzi să fie folosite drept parcări şi i-a rugat pe posesorii autoturismelor să respecte legile în vigoare.

"Potrivit HCL nr. 222/2016, art. 2, se interzice staţionarea cu orice tip de vehicul sau remorcă pe spaţiile verzi aparţinând domeniului public sau privat al Municipiului Bucureşti, aflate pe raza sectorului 6. Nerespectarea acestor dispoziţii constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 250 lei la 500 lei, pentru vehiculele cu masa mai mică de 3,5 tone şi cu amendă de la 500 lei la 1.000 lei, pentru vehiculele cu masa mai mare de 3,5 tone. Nerespectarea acestor dispoziţii constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă şi puncte de penalizare", precizează Primăria.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel