Primăria Sector 2, reacție în scandalul autorizațiilor de construire a Arenei Naționale

Primăria Sectorului 2 reacționează după afirmațiile apărute în presă, potrivit cărora "a emis două autorizaţii de construire diferite, dar cu acelaşi număr de înregistrare" pentru proiectul Arena Naţională.

 

'Primăria sectorului 2 a emis, la solicitarea Primăriei Municipiului Bucureşti, o singură autorizaţie de construire pentru Stadionul Naţional Arena cu numărul 427/ 28 'B'/ 2008 (...). Rectificarea Autorizaţiei de construire nr. 427/ 28 'B'/ 2008 a fost făcută de Primăria sectorului 2 la solicitarea expresă a Primăriei Municipiului Bucureşti, transmisă nouă prin adresa nr 1693/ 29.04.2008 (...). Este vorba despre aceeaşi autorizaţie de construire nr. 427/ 28 'B'/ 2008 rectificată la solicitarea expresă a Primăriei Municipiului Bucureşti, conform documentaţiei tehnice depuse la autorizare. Menţionăm că autorizaţia de construire se emite, conform legii, în două exemplare', precizează Primăria Sectorului 2, într-un comunicat, potrivit Agerpres.

Citește și: DNA, primul mega scandal din acest an

Reprezentanţii primăriei susțin că un exemplar a revenit beneficiarului, în acest caz Primăria Municipiului Bucureşti, şi cel de-al doilea a rămas la dosarul depus pentru obţinerea Autorizaţiei de construire la Primăria sectorului 2.

'În cazul Autorizaţiei de construire a proiectului Arena Naţională, originalul primului formular de Autorizaţie care a fost solicitat şi ridicat de către reprezentantul Primăriei Municipiului Bucureşti în data de 25.04.2008 (...), a fost returnat Primăriei sectorului 2 la data ridicării noului formular care cuprinde corecţiile solicitate de PMB, astfel încât ambele exemplare în original se află andosate în arhiva Primăriei sectorului 2, neputând fi utilizat de către beneficiar - Primăria Municipiului Bucureşti. Exemplarul care a fost prezentat presei este o copie xerox a originalului Autorizaţiei de construire la care Primăria Municipiului Bucureşti ne-a solicitat să facem corecţii (...). Formularul original a fost returnat de PMB către Primăria sectorului 2 şi se află în arhiva Primăriei. Copia xerox a primului exemplar de Autorizaţie a fost reţinut ilegal la Primăria Municipiului Bucureşti în scopul folosirii cu rea-credinţă şi acesta nu a produs nici la început, nici pe parcurs, şi nici la finalizarea investiţiei niciun efect juridic, material şi tehnic', arată sursa citată.

Atât investiţia, cât şi responsabilităţile ce decurg din întocmirea Proiectului Tehnic şi realizarea efectivă a obiectivului din punct de vedere tehnic şi financiar revin în exclusivitate Primăriei Municipiului Bucureşti, mai menționează sursa citată.

'Este de notorietate că Primăria Municipiului Bucureşti este atât beneficiarul investiţiei, cea care a coordonat proiectul, cât şi solicitantul certificatului de urbanism şi a autorizaţiei de construire a proiectului Arena Naţională. După cum este cunoscut, Primăria sectorului 2 nu a derulat fonduri şi nici nu a gestionat în vreun fel acest proiect', mai relevă sursa citată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel