Primăria Generală, reacție privind acuzațiile referitoare la Centura Capitalei

Avand in vedere materialele aparute in spatiul public, in care Municipalitatea este acuzata ca nu ia masurile necesare pentru realizarea Centurii Capitalei, Primaria Municipiului Bucuresti vine cu următoarele precizări.

Centura Capitalei NU se afla in administrarea Primariei Municipiului Bucuresti, ci a Ministerului Transporturilor, precizează primăria Capitalei într-un comunicat de presă primit la redacție.

In consecinta, in conditiile actuale, potrivit legislatiei in vigoare, Primaria Municipiului Bucuresti NU poate aloca fonduri si nu se poate implica in solutionarea si finalizarea unui obiectiv pe care nu il administreaza.

Inca de la preluarea mandatului, Primarul General, Gabriela Firea, a solicitat in repetate randuri Guvernului Romaniei transferul Centurii Capitalei in administrarea Primariei Municipiului Bucuresti, astfel incat modernizarea acesteia sa poata fi facuta in cel mai scurt timp. In acest scop a avut nenumarate intalniri cu premierii Romaniei pentru a solutiona aceasta problema care are efecte atat asupra traficului din Bucuresti, cat si asupra celui din judetul Ilfov.

Autoritatea locală poate prelua finalizarea și administrarea obiectivului

Aceste demersuri au venit ca urmare a unor anlize realizate la nivelul Municipalitatii, cu specialistii din domeniul transporturilor, in urma carora s-a stabilit ca autoritatea locala poate sa preia, sa finalizeze si sa administreze acest obiectiv atat de important, care este inclus in Planul de Mobilitate Urbana Durabila, un document strategic al Municipiului Bucuresti, realizat sub egida BERD.

Mai mult, la initiativa Primarului General, au fost create grupuri de lucru formate din specialisti ai Ministerului Transporturilor, ai CNAIR si ai PMB pentru a identifica solutiile tehnice necesare finalizarii acestui obiectiv.

Un raspuns preliminar din partea Guvernului a fost ca, in urma acestui transfer, s-ar putea pierde fondurile europene deja contractate pentru acest proiect de Ministerul Transporturilor.

Finantarea este alocata pentru obiectivul de investitii

Asa cum a explicat Primarul General, reiterem faptul ca finantarea este alocata pentru obiectivul de investitii, nu pentru institutia care il deruleaza.

Primaria Capitalei are, in premiera, un departament format din specialisti cu experienta care se ocupa de atragerea de fonduri europene si de monitorizarea acestora, fiind pregatita pentru procesul de preluare a Centurii Capitalei de la Ministerul Transporturilor.

Mentionam ca, pana in prezent, Primaria Municipiului Bucuresti nu a primit un raspuns pozitiv din partea autoritatii centrale cu privire la preluarea in administrare a Centurii Capitalei.

Vezi si: Spital Metropolitan. Firea, noi demersuri

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel