Primăria Craiova investește în sisteme de ventilație pentru Stadionul Ion Oblemenco

Eduard Pascu / 12 iun 2019 / 13:15 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Primăria Craiova va achiziţiona două sisteme de ventilaţie, umidificare şi răcire pentru gazonul de pe Stadionul "Ion Oblemenco" pentru perioada caniculară, pentru care a alocat, de la buget, suma de 333.200 lei.

Potrivit anunţului postat pe sicap.ro, achiziţia este necesară pentru întreţinerea suprafeţei de joc din incinta Complexului Sportiv Craiova - Stadion de Fotbal, "din cauza slabei aerări şi a efectului de înăbuşire la suprafaţa gazonului, în special în condiţii de temperaturi foarte ridicate.

"Pe timpul verii, suprafaţa de joc poate avea de suferit prin îngălbenirea şi chiar uscarea firului de iarba, motiv pentru care se impune un sistem performant de ventilaţie, umidificare şi răcire care va permite mişcarea maselor de aer la nivelul gazonului, precum şi hidratarea şi răcirea suprafeţei înierbate prin funcţia de vaporizare a apei", se precizează în anunţul primăriei, pentru care se pot depune oferte până pe 25 iunie.

Potrivit Biroului de presă al Primăriei Craiova, în această perioadă la Stadionul "Ion Oblemenco" se fac lucrări de întreţinere şi stabilizare a suprafeţei de joc.

Pentru a întreţine gazonul stadionului "Ion Oblemenco", Regia de Administrare a Domeniului Public (RAADPFL), regia primăriei care l-a preluat spre îngrijire în vara anului trecut, a încheiat un contract de consultanţă de 26.300 de euro pe o perioadă de un an cu o firmă din Bucureşti pentru a da indicaţii privind întreţinerea suprafeţei de joc. De asemenea, Primăria Craiova a mai achiziţionat, până acum, utilaje de circa 15.000 euro pentru întreţinerea gazonului (perii profesionale pentru îndepărtarea excesului de umiditate, maşini de tuns iarba, aplicatoare de îngrăşăminte etc.). 

Vezi și: Schimbări climatice: Ce e mai rău ar putea urma


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27