Urmărește emisiunea live


Primăria Cluj-Napoca interzice paradele gay

Primăria Cluj Napoca a anunțat că nu va mai permite organizarea paradelor gay după incidentul în care a fost implicată actrița Oana Mardare. 

"Noi am făcut ceea ce trebuia, am aprobat cele două manifestații. Din păcate, la una dintre manifestații s-a escaladat mult prea mult toată situația și ar fi putut să fie o chestiune elegantă și să arate că orașul de pe Someș e un oraș cosmopolit, deschis, tolerant în care au loc absolut toți. Eu cred că o manifestare este suficientă, au spus ce au avut de spus (n.red. comunitatea LGBT), și-au exprimat punctul de vedere, sunt și alte orașe din România în care pot să-și desfășoară activitățile", a declarat, marți dimineața, viceprimarul Dan Tarcea la un post de radio, conform Monitorulcj.ro.

Peste 800 de persoane au participat sâmbătă la prima Paradă Gay organizată la Cluj-Napoca. Participanţii la marşul „Cluj Pride" s-au adunat, sâmbătă, pe strada Gavriil Muzicescu din Cluj-Napoca, situată în zona stadionului Cluj Arena, unde Primăria a autorizat manifestarea, având asupra lor tricouri cu motto-ul „#spunedrept" în mai multe limbi, steaguri în culorile curcubeului, dar şi afişe cu mesaje precum „Creează punţi de legătură între oameni", „Tradiţia noastră este iubirea", „Dacă copilul tău ar fi gay, ai mai vrea să fie fericit?", „Drepturile omului, drepturile LGBT", „Corpul meu, drepturile mele", „Vrem doar să ne lăsaţi să iubim şi să trăim în pace în România", "Te deranjează dacă vreau să-i las partenerului meu averea?", relatează sursa citată.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel