Primăria Cluj evacuează familii cu copii cu handicap / VIDEO

Primăria Cluj evacuează familii cu copii cu handicap  /  Sursă foto: Captură Facebook
Primăria Cluj evacuează familii cu copii cu handicap / Sursă foto: Captură Facebook

În urmă cu puțin timp, Primăria Cluj a evacuat mai multe familii cu copii cu handicap.

Într-o postare pe pagina de Facebook „Căși sociale ACUM / Social housing NOW“, însoțită de o filmare, se face precizarea că Primăria Cluj face evacuări pentru mai multe familii din oraș, inclusiv copii cu handicap.

În filmare poate fi văzut cum oamenii se opun deciziei autorităților de a fi evacuați.

Clujul, dominat de aer irespirabil

Cluj-Napoca este unul dintre orașele din țară care se confruntă de ani de zile cu o criză a gunoaielor, calitatea aerului fiind serios afectată, deși versiunea oficială spune altceva. De cel puțin 8 ani am urmărit și documentat îndeaproape acest subiect toxic care otrăvește viața clujenilor. Deșeuri controversate stocate și incinerate în groapa de gunoi a orașului, denumită Pata Rât, ajunsă celebră în România, dar și în străinătate, emană un miros irespirabil, toxic, care se simte uneori, în zilele de vară, în toate cartierele din oraș.

Un polițist, un angajat de securitate de la o firmă din proximitate, dar și un taximetrist au declarat că 'Da, mirosul survine sigur de la groapa de gunoi.' Unul dintre ei a punctat: 'Este inadmisibil! Cum poate să miroasă într-un asemenea hal și nimeni să nu facă nimic? Este un atentat la sănătatea noastră!' Țin să precizez următorul fapt: Chiar și cu masca de protecție, pe nas și pe gură, am simțit cocktailul de substanțe toxice din aer (vezi AICI).

În urmă cu două săptămâni, zeci de clujeni cu copii au protestat împotriva construirii unui bloc cu 13 etaje în cartierul Mănăștur. Blocul este situat, în zona La Terenuri, și are 13 etaje. Protestatarii nu doresc un cartier și mai sufocat de betoane și mai poluat din cauza traficului auto. La protest a fost prezent și consilierul local Radu Rațiu, care a ascultat doleanțele oamenilor și i-a informat în legătură cu acest proiect.

Prețul mediu pe metru pătrat pentru un apartament de 2 camere ajunge în Cluj la 1.634 euro. Între zonele care au cunoscut în ultimele 2 luni creștere accelerată de prețuri sunt cartierele  Bună Ziua  (1.736 euro/mp), majoritar cu ansambluri nou dezvoltate, și cartierul Plopilor (2.230 euro/mp), datorită poziției optime lângă spații verzi, în proximitatea Someșului și cu acces facil către mai multe zone de interes ale orașului (citește AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel