Coronavirus - COVID 19
România în stare de urgență
-
confirmate
-
vindecate
-
decese
Sună-ne (Luni - Vineri, 09:00 - 18:00) sau scrie-ne la numărul 0772.264.642
sau la adresa de e-mail [email protected]

Bucureşti: bancă de alimente, cantină socială și centru de asistență pentru mamă și copil

Mihai Ciobanu / 24 aug 2018 / 10:06
cantina de ajutor social
cantina de ajutor social

Primăria Capitalei va înființa o bancă de alimente, o cantină socială precum și un centru de asistență pentru mamă și copil și reintegrare socio-profesională.

Proiectul propus de Primarul General, Gabriela Firea, prin care Primăria Capitalei va înființa o bancă de alimente, o cantină socială precum și un centru de asistență pentru mamă și copil și reintegrare socio-profesională, a fost aprobat ieri în ședința Consiliului General al Municipiului București. Proiectul va fi implementat prin Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București.

Primarul General, Gabriela Firea: 'Dat fiind faptul că Municipiul București este singura capitală europeană care nu are o bancă de alimente care să răspundă nevoii de hrană a copiilor și adulților provenind din familii defavorizate, ne propunem edificarea unui complex, în sectorul 5, care să cuprindă o bancă de alimente, o cantină socială cu capacitatea de aproximativ 200 locuri/serie, precum și un Centru de formare profesională unde vor fi organizate cursuri de calificare destinate persoanelor defavorizate: șomeri de lungă durată, tineri care părăsesc sistemul de protecție al copilului, victime ale violenței domestice, mame cu copii mici si nivel scăzut de calificare'.

Banca de alimente va prelua alimente donate 

Banca de alimente va putea prelua din piață alimentele nevandabile, donate de către producătorii din industria alimentară și retaileri, în timp util, redistribuindu-le organizațiilor neguvernamentale din domeniul social sau distribuind în mod direct categoriilor defavorizate. Deja a fost demarat un prim proiect pilot al băncii de alimente cu două lanțuri de retail, care acoperă o parte a sectorului 4, pentru a testa cele mai eficiente metode de distribuție rapidă și de a începe procedurarea activităților.

Valoarea totală a investiției preconizate a fi realizată în 12 luni este de 72,4 milioane lei.

STIRE RECOMANDATA

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


dcn.n-nxt.25