Primăria Capitalei, proiect pentru reabilitarea a sute de blocuri

Consiliul General al Municipiului Bucureşti a adoptat miercuri un proiect de hotărâre în baza căruia Primăria Capitalei va demara un program pentru reabilitarea termică a sute de blocuri.

„Este o necesitate în Capitală, am realizat mai multe studii, mai multe informări. Mă întâlnesc cu foarte mulţi cetăţeni şi toţi reclamă faptul că reabilitarea termică merge în unele sectoare foarte greu. Vrem să ne implicăm şi în ce priveşte creşterea performanţei energetice a blocurilor, de aceea vom supune azi atenţiei un program prin care şi Primăria Capitalei să demareze un program municipal pentru a reabilita blocurile din sectoarele Capitalei. Avem legislaţie în vigoare, care chiar ne încurajează", a spus primarul general, Gabriela Firea.

80% din cheltuieli, acoperite de Primăria Capitalei


Proiectul pentru aprobarea programului multianual privind creşterea performanţei enegetice a blocurilor de locuinţe din Municipiul Bucureşti a fost introdus pe ordinea suplimentară de zi. Gabriela Firea a precizat că Municipalitatea va acoperi 80% din costurile reabilitării.

„Practic, Primăria Capitalei va acoperi 80% din costurile reabilitării, urmând ca procentul de 20% să fie în sarcina asociaţiilor de proprietari. Din momentul în care am anunţat programul, s-au înscris deja, au fost - ca să spunem aşa, mai iuţi de picior - avem proiecte transmise la Direcţia Investiţii: 200 de blocuri de la Sectorul 3, 152 de blocuri de la Sectorul 4, 200 de blocuri de la sectorul 6. Aşteptăm în continuare şi de la celelalte sectoare proiecte, pentru ca şi Primăria Capitalei să investească şi să avem cât mai multe blocuri reabilitate în Municipiul Bucureşti", a spus primarul general. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel