Primăria Capitalei decontează ochelarii pentru copii, până-n 500 de lei

Alexandru Ichim / 14 feb 2020 / 17:13 Salveaza PDF Comentarii
ochelari
ochelari

Primăria Capitalei va deconta contravaloarea unei perechi de ochelari pentru copii, în limita a 500 de lei. Iată ce spune Gabriela Firea. 

La propunerea Primarului General, Gabriela Firea, Consiliul General al Municipiului București a aprobat, în ședința de astăzi, proiectul de hotărâre „Clar-Pentru Copii", prin intermediul căruia Primăria Capitalei va deconta contravaloarea unei perechi de ochelari pentru copii, în limita a 500 de lei.

Iată ce spune Gabriela Firea 

 

„Proiectul „Clar" este unul dedicat copiilor, iar copiii au nevoie de toată atenția noastră. Sunt mulți copii care nu merg la medic chiar dacă au nevoie și sunt mulți părinți care nu au bani să cumpere ochelari. Pentru ei demarăm astăzi acest proiect, prin intermediul căruia, sunt convinsă, sănătatea copiilor din București se va îmbunătăți. În acest sens, Primăria Capitalei va deconta contravaloarea unei perechi de ochelari în limita a 500 de lei, pentru copiii din Municipiul București, cu vârste cuprinse între 0 și 17 ani, care au o recomandare în acest sens de la medicul specialist".

Sprijinul financiar se va acordă o singură dată pe beneficiar. În cazul în care valoarea ochelarilor achiziționați, dovedită prin documente justificative, este mai mică de 500 de lei, ASSMB va deconta exclusiv suma respectivă. Dacă valoarea depășește 500 de lei, se va deconta suma maximă de 500 de lei.

Criterii de eligibilitate:

 

- Domiciliul stabil sau viza de reședința în Municipiul București, obținută cu cel puțîn 6 luni înainte de depunerea cererii, pentru beneficiari minori având vârstă peste 14 ani, iar în cazul beneficiarilor minori care nu au împlinit vârstă de 14 ani, reprezentantul legal trebuie să aibă domiciliul stabil sau viza de reședința în Municipiul București cu cel puțîn 6 luni înainte de depunerea cererii;

- Recomandare medicală de la medicul specialist/primar.

Proiectul se va derula în perioada 2020-2021 și se va adresa unui număr total de 4000 de beneficiari, astfel: 2000 de beneficiari în anul 2020 și 2000 de beneficiari în anul 2021. Bugetul multianual al proiectului este de 2.013.300 lei.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.22