Primăria Capitalei a respins cererea transportatorilor de a protesta în Bucureşti

UPDATE: Primăria Capitalei a avizat, în final, mitingul transportatorilor de miercuri. Circa 7.000 de mijloace de transport vor bloca, joi, Capitala.  

Răzvan Sava, primarul general interimar al Capitalei,  a respins, miercuri, cererea mai multor federații ale transportatorilor de a protesta în București.  Comisia de avizare a adunărilor publice organizată la nivelul Primăriei Capitalei a apreciat că, în formă de organizare propusă, protestul ar bloca Bucureștiul. Transportatorii nu sunt de acord cu scumpirea poliţelor RCA din 2016.

"Membrii Comisiei municipale de avizare a adunărilor publice nu au putut fi de acord cu cererea sindicatelor și asociațiilor patronale ale transportatorilor deoarece forma de organizare propusă ar fi dus la blocarea efectivă a Bucureștiului. Transportatorii vor să aducă în Piața Victoriei 10.000 de vehicule, care ar aflui spre zona centrală din toate direcțiile, potrivit schemei de organizare propuse", se arată într-un comunicat transmis de biroul de presă al Primăriei.

Obiecțiile Primăriei Capitalei la modul de organizare a protestului de joi sunt legate de numărul autovehiculelor anunțate pentru participare la protest, se mai arată în comunicat.

"Piața Victoriei și Bulevardul Kiseleff au o capacitate limitată pentru prezența autovehiculelor în zonă. Experiența anilor anteriori a arătat că acest spațiu poate să primească un număr maxim de 800 de autovehicule", au argumentat membrii comisiei municipale de avizare a manifestațiilor publice, în raportul de evaluare a solicitării pentru organizarea protestului de către transportatori.

[citeste si]

O altă obiecție este legată de faptul că organizatorii protestului nu oferă informații exacte cu privire la numărul participanților, iar ora la care ar începe acest protest coincide cu cea la care bucureștenii se deplasează către grădinițe, școli sau serviciu.

Totuși, miercuri, la sediul Primăriei Capitalei are loc o întâlnire referitoare la acest protest între primarul general interimar, Răzvan Sava, prefectul Paul Nicolae Petrovan, membrii Comisiei de avizare a adunărilor publice și reprezentanții transportatorilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel