Primăria Capitalei, PRECIZĂRI despre proiectul Prelungirea Ghencea

Primăria Capitalei vine cu precizări referitoare la proiectul de lărgire a Bulevardului Prelungirea Ghencea.

"Actuala echipă a Primăriei Capitalei, în frunte cu primarul general Gabriela Firea, este singura care a acordat atenția cuvenită locuitorilor din zonă în ultimii 20 de ani. În timp ce foștii edili, alături de foști prim-miniștri ai țării, veneau în fața locuitorilor din zonă doar cu promisiuni, din 2016 au fost realizate fapte concrete și verificabile.

În urmă cu 4 ani, în Primăria Capitalei a fost găsit un proiect mai mult la stadiul de intenție, greșit, subdimensionat și care nu mai corespundea realităților din zonă, având în vedere dezvoltarea masivă.

Echipa din Primăria Capitalei a realizat un studiu de fezabilitate conform normativelor în vigoare și a promovat în Consiliul General al Municipiului București toate hotărârile necesare pentru ca acest proiect să devină realitate.

A existat o comunicare cu asociația 'Inițiativa Prelungirea Ghencea'. Membrii săi au fost prezenți la nenumărate întâlniri de lucru din Primăria Capitalei, ulterior pe șantier, în care și-au exprimat doleanțele. Unele dintre ele au putut fi cuprinse în proiect, altele nu. Din păcate, chiar și așa, acest subiect este politizat chiar de conducerea acestei asociații, președintele fiind chiar simpatizant activ al unui partid de opoziție", transmite Primăria Capitalei.

"Infrastructura nouă de drum este realizată în proporţie de 90%"



"Lucrările la proiectul de lărgire a Bulevardului Prelungirea Ghencea au început în luna septembrie 2019, odată cu predarea amplasamentului primei etape către Trustul de Clădiri Metropolitane București. Prima etapă a proiectului a fost tronsonul cuprins între intersecția cu Strada Brașov și strada Râul Doamnei.

De atunci au fost realizate exproprierile necesare pentru lărgirea șoselei, pe partea stângă în sensul de mers că Centura București, demolările, care s-au terminat efectiv la sfârșitul anului 2019, lucrările de excavație și zidul de sprijin al viitoarei linii de tramvai. Au fost deja finalizate noua rețea de apă si canalizare, precum și instalațiile de apă potabilă și gaze naturale. Se lucrează la ultimele relocări de stâlpi de iluminat și rețele de electricitate.

Infrastructura nouă de drum este realizată în proportie de 90%, pe tronsonul Brașov-Râul Doamnei. Până la jumătatea lunii august, vor fi relocate și ultimele rețele de utilități și va fi turnat stratul de uzură asfaltică. Astfel, traficul dinspre Centura București va fi introdus pe cele două benzi nou construite.

Lucrările se vor muta pe trotuarul vechi, dar și pe una dintre benzile vechi de circulație pentru a realiza calea de rulare a viitorului tramvai. Se estimează că acest tronson, între strada Brașov și strada Râul Doamnei, va fi finalizat în luna octombrie 2020", se arată în comunicatul PMB.

"Lucrările, îngreunate de pandemie"



"Lucrările au fost mult îngreunate de pandemia noului coronavirus, o parte dintre materialele comandate fiind livrate cu întârziere de către furnizori. De exemplu, o parte dintre țevile noi necesare pentru devierea rețelelor de utilități au fost livrate în șantier abia în urmă cu o lună.

Urmează realizarea exproprierilor între Râul Doamnei și Valea Oltului, în următoarele săptămâni. Imediat după vor fi realizate demolările necesare și realizarea infrastructurii rutiere la fel ca în prima etapă.

Continuarea proiectului depinde, însă, de situația financiară a Primăriei Capitalei și de alocările bugetare mult diminuate față de anii trecuți din partea Ministerului de Finanțe. În ultimele luni, o mare parte din bugetul primăriei a fost direcționat către combaterea pandemiei noului coronavirus, fără a primi majorări de sume din partea Guvernului. Având în vedere că Primăria Capitalei a reușit finalizarea mai multor proiecte de infrastructură, se va face o analiză a alocărilor bugetare și vor fi găsite sumele necesare continuării acestui proiect important", transmite Primăria Capitalei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel