Urmărește emisiunea live


Primăria București cumpără 100 de apartamente de pe piața liberă

Trafic București
Trafic București

Primăria Capitalei cumpără 100 de apartamente de pe piața liberă, pentru a le aloca celor care au făcut cereri de repartizare de locuințe. 

”Primăria Capitalei, prin Compania Municipală Imobiliara București, cumpără 100 de locuințe în București. Compania Municipală Imobiliara București (CMIB) intenționează să cumpere, până la sfârșitul anului, 100 de apartamente de pe piața liberă, pentru a veni în întâmpinarea eforturilor Primăriei Capitalei de a găsi soluții eficiente la o problemă majoră: criza de locuințe din București. La Primăria Capitalei sunt înregistrate, în acest moment, peste 2.500 de cereri de repartizare de locuințe, aceasta fiind premiza de la care s-a pornit în derularea proiectului CMIB. Astfel, într-o primă etapă, se urmărește achiziționarea a 100 de apartamente (10 garsoniere, 40 de apartamente cu două camere, 40 de apartamente cu trei camere și 10 apartamente cu 4 camere). Valoarea totală a proiectului este estimată la 39.151.000 de lei (suma include TVA). Prețul solicitat pe metrul pătrat construit nu trebuie să depășească 6.711,60 de lei (inclusiv TVA). CMIB a lansat deja către toți dezvoltatorii imobiliari invitații de a trimite oferte pentru apartamente cu una, două, trei sau patru camere, confort 1, situate în oricare dintre sectoarele Municipiului București. Orice investitor poate depune o ofertă care să vizeze cel puțin 10 apartamente situate în același imobil. Caietul de sarcini cu toate condițiile de participare au fost deja publicate pe site-ul Companiei Municipale Imobiliara București, www.cmibsa.ro. Timp de 10 zile, dezvoltatorii imobiliari vor putea să depună ofertele, iar la finalul acestei perioade o comisie de evaluare le va analiza și le va selecta pe cele care vor corespunde întocmai criteriilor anunțate.

Apartamentele pe care Compania Municipală Imobiliara București le va cumpăra la finalul procesului de evaluare trebuie să respecte prevederile Legii nr.114/1996 și să nu se afle pe lista imobilelor expertizate tehnic încadrate la risc seismic gradele I, II, III. Banii pentru derularea acestui proiect au fost alocați de Primăria Capitalei, printr-o Hotărâre a Consiliului General al Municipiului București (HCGMB 638/26.09.2018). Achiziționarea celor 100 de locuințe reprezintă doar prima etapă a unui proiect mai amplu, pe care Municipalitatea, prin CMIB, îl va continua și în 2019. Primăria Capitalei s-a angajat, în repetate rânduri, să asigure sprijinul în privința identificării unor variante locative pentru cei care trec prin situații dificile sau critice – fie au rămas fără proprietăți în urma unor calamități, fie au fost evacuați din locuințele proprii sau fac parte din categorii defavorizate. Compania Munciplală Imobiliara București dorește să sprijine efortul autorităților locale de a-i ajuta pe acești cetățeni. Compania Municipală Imobiliara București este una dintre cele 22 de societăți comerciale pe acțiuni care alcătuiesc Holdingul Municipal. A fost înființată prin HGMB 136/11.04.2017 și se află sub autoritatea Consiliului General al Municipiului București.” anunță Primăria Municipiului București. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel