Primăria București 2024. Pe cine votează Iohannis?

Sursa Foto: FreePik
Sursa Foto: FreePik

Președintele Klaus Iohannis a susținut declarații de presă cu ocazia participării la reuniunea Consiliului European. Acesta a precizat câteva detalii și despre candidatul pe care îl va vota la alegerile PMB.

Un jurnalist l-a întrebat pe președintele României pe cine va vota între alesul PNL-PSD și Nicușor Dan, iar răspunsul lui Klaus Iohannis a fost:

„Stați să-și declare candidatura și după discutăm. Vă amintiți pe cine ați votat acum mai mulți ani iar pe urmă nu s-a mai prezentat. Deci, una peste alta, ca să nu fiu foarte evaziv... cred că până în momentul acesta Coaliția a făcut pași buni și a ales un candidat bun”, a spus președintele României, Klaus Iohannis.

Cine este Cătălin Cîrstoiu și cum arată lupta pentru PMB

După săptămâni întregi în care coaliția PNL-PSD nu a știut ce candidat să aleagă pentru Primăria Municipiului București, cursa electorală l-a prezentat pe Cătălin Cîrstoiu din partea Coaliției: un medic, manager de spital care, spun ei, ar face treabă bună la conducerea Primăriei Generale din București. Deși inițial era vorba ca Sebastian Burduja să ocupe locul candidatului Cătălin Cîrstoiu, PSD-PNL s-au răzgândit în ultimul moment.

Potrivit unor sondaje, lupta pentru PMB se va da cel mai probabil între Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL, și Nicușor Dan, actual primar al Bucureștiului. Potrivit altor sondaje, pe locul întâi s-ar afla Cristian Piedone, fost primar de Sector, în București. Cel din urmă este susținut de PUSL (Partidul Umanist Social Liberal), în timp ce Nicușor Dan este independent.

Deși încă nu au fost precizate strategiile de conducere ale candidaților în cazul în care ar câștiga, contracandidații actualului primar mizează pe faptul că „Bucureștiul este în cea mai proastă stare”, dând vina pe Nicușor Dan pentru acest lucru. În același timp, Nicușor Dan spune că „aducerea Bucureștiului pe linia de plutire nu se poate face peste noapte”. Sondajele sunt foarte multe și arată grafice foarte diferite, iar ulterioare dezbateri și interviuri probabil că vor oferi o viziune informată alegătorilor din Capitală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel