Primar UDMR, vinovat de DISCRIMINAREA PE CRITERII ETNICE

Primarul UDMR din Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, se face vinovat de discriminarea pe criterii etnice a românilor. Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat acum 2 zile, pe 4 noiembrie, o decizie în acest sens.

În luna noiembrie 2016 Asociația Civică pentru Demnitate în Europa (ADEC) a sesizat CNCD cu privire la faptul că primarul UDMR al municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, a impus în mod ilegal cunoașterea limbii maghiare pentru ocuparea unui post de șofer la Primăria Sfântu Gheorghe, fapt ce constituie o discriminare pe criterii etnice a cetățenilor români necunoscători ai limbii maghiare (potrivit datele oficiale, peste 21% din populația orașului nu este de etnie maghiară).

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a admis sesizarea Asociației Civice pentru Demnitate în Europa (ADEC) și l-a sancționat contravențional pe primarul UDMR din Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, pentru fapte de discriminare pe criterii etnice a cetățenilor români necunoscători ai limbii maghiare pentru faptul că  a condiționat ocuparea unui post din Primăria Sfântu Gheorghe de cunoașterea limbii maghiare.

Antal Arpad a acționat în judecată ADEC în încercarea de a anula decizia CNCD însă în luna septembrie 2019 Curtea de Apel București a respins acțiunea edilului din Sfântu Gheorghe.

Sentința Curții de Apel București pe scurt: „Respinge acțiunea ca neîntemeiată. Cu recurs în 15 zile de la comunicare. Pronunțată azi, 11.09.2019, în ședință publică”.

Acum două zile, pe 4 noiembrie, Înalta Curte de Casație și Justiție a judecat recursul primarului Antal Arpad pe care însă l-a respins ca fiind nul. Decizia ÎCCJ pe scurt: „Admite excepţia nulităţii recursului, invocată din oficiu. Constată nul recursul declarat de recurentul-reclamant Primarul Municipiului Sfântu Gheorghe împotriva sentinţei civile nr. 434 din data de 11 septembrie 2019, pronunţate de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a VIII-a de contencios administrativ şi fiscal. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 4 noiembrie 2020”, conform dantanasa.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel