Primar reținut într-un dosar cu un prejudiciu de circa 500.000 euro

Un primar a fost reținut în această seară pentru 24 de ore. El este cercetat într-un dosar cu un prejudiciu de circa 500.000 euro.

Primarul oraşului Panciu, Iulian Nica, cercetat într-un dosar cu un prejudiciu estimat la circa 500.000 de euro, a fost reţinut, miercuri seara, pentru 24 de ore, potrivit reprezentanţilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Panciu.

"Faţă de Iulian Nica s-a dispus reţinerea pentru 24 de ore, începând cu ora 19,00, urmând să analizăm ce propuneri vom înainta instanţei în cursul zilei de mâine. Administrăm încă probe, mai audiem încă martori, pentru a dispune o măsură în consecinţă", a declarat, pentru Agerpres, procurorul Nicu Pîrcălăbescu.

Prejudiciu de 500.000 de euro 

Potrivit acestuia, primarul oraşului Panciu este cercetat într-un dosar în care prejudiciul este estimat la circa 500.000 de euro. El este învinuit de infracţiunile de delapidare, abuz în serviciu, fals intelectual, instigare la delapidare, instigare la fals intelectual, uz de fals.

Alte şapte persoane au diverse calităţi în acelaşi dosar, dar numai primarul a fost reţinut până la acest moment.

Percheziții la sediul primăriei

Săptămâna trecută procurorii au efectuat percheziţii la sediul primăriei din Panciu şi al unei societăţi din subordinea administraţiei locale, Duspi Serv, prin intermediul cărora s-ar fi petrecut faptele vizate în dosar. În cursul zilei de miercuri, procurorii au făcut percheziţii la domiciliul primarului, prilej cu care acesta a fost chemat la poliţie pentru declaraţii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel