Primar în greva foamei. Pintea: Nu a făcut decât să se umple de ridicol

Primarul din Ulmeni, în greva foamei în fața Ministerului Sănătății
Primarul din Ulmeni, în greva foamei în fața Ministerului Sănătății

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a făcut precizări, în direct la România TV, cu privirea la primarul orașului Ulmeni, care a intrat în greva foamei de mai bine de 24 de ore. 

”Demersul domnului primar este un demers politic. Și nu sănătatea se împarte pe criterii politice. În primul rând, domnul primar nu a depus din 2016 noi solicitări pentru deschiderea unei substații de ambulanță la Ulmeni. Au fost depuse solicitări în 2014, 2015, 2016. Solicitările sunt simple, datorită numărului mic de apeluri pe care orașul Ulmeni îl face către ambulanță. 

Încă o precizare, nu ministrul Sănătății aprobă înființarea substațiilor. Domnul Raed Arafat este președintele unei comisii interministeriale care aprobă substații și alte chestiuni legate de funcționarea urgenței în România. (...) Ministerul Sănătății alocă fonduri după ce au loc aceste aprobări.

Nu se va face substație de ambulanță în comuna învecinată

(...) Comuna la care face referire domnul primar nu are substație aprobată în comisia interministerială. Și atunci nu înțeleg demersul domnului primar. Eu cred că dânsul știa că ieri a avut loc reuniunea informală a miniștrilor Sănătății din Europa și cred că voia să se facă auzit prin demersul său pur politic. Cred că a vrut să demonstreze ceva. Nu a făcut decât să se umple de ridicol. Îmi pare rău că este din Maramureș. Lucrează în administrație, ar trebui să știe”, a precizat ministrul Sănătății, Sorina Pintea, în direct la România TV. 

Ce spune primarul orașului Ulmeni

”Am un motiv foarte clar și serios. Începând de acum sunt în greva foamei. Protestez împotriva unei discriminări etnice, politice, chiar și rasiale, care s-a întâmplat orașului Ulmeni în județul Maramureș. Din 2008 am început demersuri pentru o substație SMURD sau o stație de ambulanță. Demersurile mele au fost blocate toate. Asta ca să aflu că doamna ministru care este din Maramureș va deschide o substație într-o comună învecinată”, a declarat primarul Lucian Morar, la România TV. 

Primarul orașului Ulmeni, Lucian Morar, a intrat ieri în greva foamei și a protestat în fața Ministerului Sănătății. Acesta susține că, deși a făcut demersuri, în oraș nu există un serviciu de ambulanță, iar cel mai apropiat centru de prim-ajutor este la o distanță de 10 km. 

Vezi și: Primar în greva foamei. Protest extrem în fața Ministerului Sănătății

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel