Prima sarcină a noului sindicalist şef de la CJ Iaşi, negocierea unui nou contract colectiv de muncă

Liviu Simiuc
Liviu Simiuc

Salariaţii din Consiliul Judeţean (CJ) Iaşi şi-au ales un nou şef cu acte în regulă, iar acum vor să schimbe şi contractul colectiv de muncă, informează regionalul Evenimentul.

Autor: Adi Stroescu

Liviu SimiucLa sfârşitul săptămânii trecute, sindicaliştii l-au ales în funcţia de preşedinte pe Liviu Simiuc, consilier la Serviciul Juridic, pentru un mandat de patru ani

Funcţionarul a adunat 87 de voturi, faţă de cele 31 de voturi primite de contracandidatul său, un consilier din cadrul Direcţiei de Proiecte, Georgiana Niculescu.

„Principalul obiectiv constă în negocierea unui nou contract colectiv de muncă, cu acele drepturi minimale pe care le mai putem avea, cele mai multe dintre ele fiind legate de zile libere în perioada sărbătorilor”, a declarat Simiuc.

Preşedintele sindicatului a adăugat că un alt obiectiv al său constă în punerea la dispoziţie a tuturor documentelor necesare avocaţilor care îi reprezintă pe salariaţi în instanţă, mai multe procese aflate pe rol în instanţe având ca obiect drepturi salariale. „Sunt şi foarte multe acţiuni individuale, circa 24-25 de procese ale personalului contractual. Aceste proces privesc sumele imputate de Curtea de Conturi salariaţilor, vorbim de un total de peste 6 milioane lei”, a mai spus Simiuc.

Noul şef al sindicaliştilor a ocupat interimar această funcţie în ultimii doi ani, după ce fostul preşedinte a intrat în concediu de parternitate, iar când a revenit la lucru şi-a depus demisia. Sindicatul Salariaţilor din CJ are peste 180 de membri.

Un obiectiv al lui Liviu Simiuc constă în punerea la dispoziţie a tuturor documentelor necesare avocaţilor care îi reprezintă pe salariaţii CJ în instanţă, mai multe procese aflate pe rol în instanţe având ca obiect drepturi salariale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel