Prima reacție a Rusiei după anunțul, pe surse, referitor la trimiterea de tancuri occidentale în Ucraina: 'Altă provocare flagrantă'

Prima reacție a Rusiei după anunțul, pe surse, referitor la trimiterea de tancuri occidentale în Ucraina: 'Altă provocare flagrantă' / Foto: Pixabay, de Yury Rymko
Prima reacție a Rusiei după anunțul, pe surse, referitor la trimiterea de tancuri occidentale în Ucraina: 'Altă provocare flagrantă' / Foto: Pixabay, de Yury Rymko

Posibila livrare de tancuri de luptă Ucrainei de către Washington va fi o "altă provocare flagrantă" împotriva Rusiei, a declarat miercuri Anatoli Antonov, ambasadorul rus în Statele Unite, citat de Reuters.

 

"Este evident că Washingtonul încearcă intenţionat să ne provoace o înfrângere strategică", a spus Antonov în remarci publicate pe aplicaţia de mesagerie Telegram a ambasadei.

"Dacă Statele Unite hotărăsc să furnizeze tancuri, atunci justificarea unui astfel de pas cu argumente despre 'arme defensive' cu siguranţă nu va mai funcţiona. Aceasta ar fi o altă provocare flagrantă împotriva Federaţiei Ruse", a subliniat el.

"Nu există nicio îndoială că, dacă se ia o decizie de transfer a M1 Abrams către Kiev, tancurile americane vor fi distruse de armata noastră în acelaşi mod cum sunt distruse toate celelalte probe de echipamente NATO", a mai declarat Antonov, citat miercuri de cotidianul rusesc Kommersant.

El a notat că "nimeni nu ar trebui să-şi facă iluzii cine este adevăratul agresor în conflictul actual". Potrivit ambasadorului rus, americanii ridică constant "ştacheta" asistenţei militare din partea aliaţilor.

Se aşteaptă ca Washingtonul să anunţe miercuri că va trimite tancuri de luptă M1 Abrams, iar Berlinul a decis să livreze tancuri Leopard 2, au declarat surse anonime familiare cu discuţiile, citate luni de Reuters, o schimbare de politică despre care Kievul spune că îl va ajuta să schimbe cursul conflictului.

Potrivit ediţiei de marţi a revistei Der Spiegel, cancelarul german Olaf Scholz a decis să trimită Ucrainei tancuri Leopard 2 şi să permită altor ţări, cum ar fi Polonia, reexportul către Kiev al acestor blindate produse în Germania.

Miercuri au început să apară semnale tot mai clare referitoare la faptul că, după luni întregi de reticență, SUA și Germania plănuiesc să trimită tancuri în Ucraina.

Administrația președintelui american Joe Biden va anunța planurile de a trimite cel puțin 30 de tancuri M1 Abrams, scrie BBC.

Cancelarul german Olaf Scholz a decis, de asemenea, să trimită cel puțin 14 tancuri Leopard 2. Ambasadorul Rusiei în SUA a criticat știrea drept „o altă provocare flagrantă”.

Oficialii ucraineni au spus că astfel de transporturi ar putea ajuta forțele sale să recupereze teritoriul anexat de ruși. Până acum, SUA și Germania au rezistat presiunilor interne și externe de a-și trimite tancurile în Ucraina.

Washington a citat pregătirea extinsă și întreținerea dificilă, ambele necesare pentru tancurile Abrams, de înaltă tehnologie. Berlinul și-a exprimat precauția cu privire la faptul că NATO va deveni parte directă a războiului cu Rusia.

Citând surse anonime, instituțiile de presă americane raportează că un anunț cu privire la livrările Abrams în Ucraina ar putea veni miercuri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel