Prima ”pădure” urbană din România, la Timișoara. Un demers al elevilor și studenților

pădure
pădure

Zilele acestea se naşte o pădure, la Timișoara. Este vorba despre prima pădure urbană din România. Un demers ecologic, realizat de elevi și studenți. 

În premieră naţională, la Timişoara este "construită" o Pădure Urbană. Are câteva sute de "brazi" şi o suprafaţă de peste 2.500 mp. Pădurea a fost realizată exclusiv de copii şi tineri, în urma unui demers creativ şi, deopotrivă, ecologic, se arată într-un comunicat de presă. 

Elevi din nouă instituţii de învăţământ preuniversitar, alături cei de la cercurile Palatului Copiilor şi de studenţii de la specializarea Design a Facultăţii de Arte a Universităţii de Vest din Timişoara au "construit" Pădurea. Rezultatul este fabulos: sute de "brazi", unul mai interesant ca altul, împodobiţi cu materiale reciclabile pe care tinerii le-au găsit acasă şi la şcoală.

Un demers... ecologic

Un număr de 250 de "brazi" au fost realizaţi de elevii şi studenţii din Timişoara, în ultimele săptămâni. Demersul a fost iniţat pentru a stimula creativitatea tinerilor şi pentru a-i face pe aceştia atenţi la una din marile teme ale momentului - ecologia.

"Scopul acestei Păduri Urbane de "brazi" a fost să le atragem tinerilor atenţia asupra importanţei pe care trebuie să o acorde protejării mediului, context în care reciclarea este ceva la îndemâna oricui. Pe de altă parte, i-am provocat pe tineri şi pe copii să fie cât mai creativi cu putinţă", arată organizatorii evenimentului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel