Prima poziție fermă a Prefecturii Capitalei pe tema PUZ-urilor lui Nicuşor Dan - Document

Prefectura Capitalei a transmis o primă poziţie mai fermă faţă de decizia asumată de către Nicuşor Dan de a suspenda PUZ-urile Capitalei. 

Într-un răspuns semnat de către suprefectul Antonela Ghiță la o sesizare venită din partea Asociației pentru Dreptul Urbanismului legată de suspendarea PUZ-urilor, se afirmă că "s-a apreciat că se impune a fi reanalizate".

"S-a apreciat că se impune a fi reanalizate. întrucât actele administrative încalcă prevederile art. 8 şi art. 50 din Legea nr. 24/2000 privind normele de tehnică legislativă pentru elaborarea actelor normative, actualizată, cu modificările şi completările ulterioare. (...) Având în vedere că aceste acte normative au un real impact social, economic şi asupra mediului de afaceri, apreciem că se impunea o dezbatere publică cu transmiterea de către iniţiator asociaţiilor de afaceri şi altor asociaţii legal constituite, pe domeniul specific de activitate pentru a primi în scris propuneri, sugestii sau opinii cu privire la proiectele de acte normative", se arată în răspunsul Instituţiei Prefectului la sesizarea făcută de căte Asociaţia pentru Dreptul Urbanismului. 

***

"Efectuarea corespunzătoare a tuturor operaţiunilor tehnico-administrative şi adoptarea actelor administrative (identificarea necesităţii sociale şi pregătirea/prelucrarea informaţiei. elaborarea proiectului de decizie administrativă, întocmirea tuturor celorlalte acte preparatorii cu respectarea normelor prescriptive ale legii,) reprezintă garanţia respectării principiului legalităţii, statuat constitutional şi reglementat de art. 81 – 82 din Legea nr. 24/2000, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

Faţă de aspectele învederate anterior şi având în vedere principiul legalităţii actelor consacrat de art. 81 din Legea nr. 24/2000, s-a solicitat reanalizarea Hotărârilor de la nr. 65/2021 la nr. 69/2021 adoptate de Consiliul General al Municipiului Bucureşti raportat la prevederile art. 50, coroborat cu art. 58 şi următoarele din actul normativ menţionat, în vederea predictibilităţii prin indicarea normei de referinţă", se mai arată în documentul semnat de către subprefectul Capitalei, Antonela Ghiță. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel