Prima piață din România unde se poate plăti și cu cardul

Piaţa Cibin din municipiul Sibiu este prima piaţă din România unde, începând de vineri, se pot face cumpărături şi cu cardul, a anunţat preşedintele Asociaţiei Administratorilor de Pieţe din România (AAPR), Director General al Pieţe Sibiu, Teodor Ioan Birţ.

Un număr de 30 de tarabe din piaţa sibiană au fost dotate cu POS, proiectul fiind dezvoltat de către Mastercard împreună cu o bancă privată din ţară. Programul pilot se va desfăşura până în luna octombrie în Sibiu, numărul de tarabe dotate cu POS-uri urmând să ajungă la o sută, pe parcursul verii, potrivit unui comunicat de presă al organizatorilor.

"Acest proiect este viabil. (...) Începem la Sibiu. Sibiul este un proiect pilot, dorim să-l implementăm în toată ţara. (...) După cum ştiţi, concurenţa noastră cea mai serioasă o reprezintă hipermarketurile (...) încet, încet încercăm să luăm din lucrurile bune care se întâmplă în hipermarketuri, să le ducem la noi în piaţă. Unul dintre acestea, poate primul este modalitatea de a plăti cu cardul", a spus Teodor Ioan Birţ. 

"Sistemul de plată cu cardul la piaţă va fi implementat în marile oraşe începând de anul viitor. Iniţiativa vine după ce un studiu de piaţă comandat de Mastercard a arătat că nouă din zece adulţi care locuiesc la oraş deţin un card bancar şi fac plăţi cu cardul, în medie, de două ori pe săptămână", se arată într-un comunicat de presă.

AAPR reuneşte aproximativ 260 de pieţe, cu peste 12.000 de tarabe, din 34 de administraţii locale, potrivit unui comunicat de presă al organizatorilor. 

Vezi și: Olandez în vârstă de 71 de ani, reținut pentru pornografie infantilă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel