Primă pentru căsătorie. Câți bani oferă PMB tinerilor însurăței

Un stimulent financiar de 1.500 de lei ar urma să fie acordat familiilor nou constituite, în baza unui proiect de hotărâre care figurează pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti din data de 18 mai. 

"Se aprobă acordarea unui stimulent financiar în cuantum de 1.500 de lei net/familie, pentru tinerii care se căsătoresc. Sumele vor fi acordate de Centrul de Servicii Comunitare Integrate pentru Tineri al Municipiului Bucureşti, pe baza unei cereri, precum şi a unei copii conform cu originalul certificatului de căsătorie", prevede proiectul. 

Potrivit aceleiaşi surse, stimulentul financiar poate fi solicitat în termen de 45 de zile calendaristice de la data căsătoriei, conform certificatului de căsătorie.

Cererile se vor depune la sediul CTMB, de către unul dintre soţi. 

Condiţiile cumulative pentru acordarea stimulentului sunt: cel puţin unul dintre soţi să se afle la prima căsătorie; cel puţin unul dintre soţi să aibă domiciliul sau reşedinţa pe raza Municipiului Bucureşti; cel puţin unul dintre soţi să aibă vârsta cuprinsă între 18-35 de ani. 

Pentru cetăţenii care îndeplinesc doar primele două condiţii, stimulentul financiar va fi acordat cu avizul primarului general. 

"Întemeierea unei noi familii tinere este o celulă vie pentru naţiune care prelungeşte existenţa acesteia, grupa de vârstă cu cea mai mare rată a fertilităţii fiind 25-29 ani, cu valorile de 77,3, respectiv 67,8. Dată fiind această situaţie, tinerii trebuie sprijiniţi de către stat în a-şi forma familii devenind astfel mai responsabili de la vârste timpurii", prevede acelaşi document, semnat de primarul general, Gabriela Firea.

În raportul de specialitate, întocmit de Direcţia Cultură Sport Turism, se arată că în Bucureşti numărul căsătoriilor a scăzut de la an la an. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel