Prima declarație a lui Berbeceanu, după ce DNA a început urmărirea penală împotriva ofițerilor acuzați de el

Traian Berbeceanu
Traian Berbeceanu

Departamentul Național Anticorupție a anunțat joi începerea urmăririi penale în cazurile celor trei ofițeri acuzați de Traian Berbeceanu că au încercat să fabrice probe împotriva sa, iar fostul șef al BCCO Alba Iulia a făcut prima declarație cu privire la decizia procurorilor.

Traian Berbeceanu a intervenit telefonic la Antena 3, însă a fost rezervat în declarații, dat fiind că legea nu îi permite să comenteze respectivul dosar, după cum a mărturisit chiar el. 

"Nu am ce să comentez și nici nu pot să comentez, decât prin prisma faptului că am încredere deplină că adevărul va ieși la iveală. Am încredere în profesionalismul celor care investighează dosarul și sunt convins că dacă este vorba și de alte persoane, anchetatorii își vor face treaba. 

(...) Am deplină încredere că se va face dreptate până la capăt", a încheiat fostul șef al Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia, care și-a exprimat speranța că va reveni în funcția pe care o ocupa înainte să fie arestat preventiv.

Vezi și: Traian Berbeceanu a avut dreptate. DNA confirmă acuzaţiile comisarului

Potrivit unui comunicat, DNA a dispus începerea urmăririi penale împotriva la trei peroane:

- Mureșan Ioan, procuror şef al DIICOT – ST Alba, pentru săvârşirea infracţiunilor concurente de abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit şi represiune nedreaptă

- Munteanu Alin, ofiţer de poliţie judiciară în cadrul BCCO Alba, pentru complicitate la săvârşirea infracţiunilor concurente de abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit şi complicitate la represiune nedreaptă.

- Cean Nicolaie, fost procuror DIICOT, actualmente procuror PT Alba, pentru complicitate la infracţiunea de abuz în serviciu asimilat infracţiunilor de corupţie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel