Prima broșură de protecție împotriva căpușelor, după model german

capusa-dcnews
capusa-dcnews

Prima broşură cu sfaturi de protecţie anti-căpuşe din România pentru copii a fost lansată la Sibiu, unde, toţi cei 15.000 de elevi din clasele primare, vor primi acest ghid, făcut după model german, în condiţiile în care Sibiul rămâne în continuare judeţul cu cei mai mulţi pacienţi înţepaţi de căpuşe şi bolnavi de Lyme, din ţară, potrivit Direcţiei de Sănătate Publică (DSP).

Finanţată cu 11.250 lei de către Consiliul Judeţean (CJ) Sibiu, broşura De ce să fiu atent la căpuşe le explică copiilor, cu ajutorul unor texte şi imagini atractive, cum să se protejeze împotriva acestor insecte. Campania de informare asupra acestui subiect este necesară, cu atât mai mult cu cât urmează perioada vacanţei şi multe familii îşi vor petrece timpul liber în mijlocul naturii, a declarat preşedintele CJ Sibiu, Ioan Cindrea.

Utilitatea acestei broşuri pentru copii, dar mai ales nevoia unui tratament la scurt timp după înţepătura de căpuşă, sunt confirmate de cel mai bun medic specialist infecţionist din judeţul Sibiu, Şefa Secţiei Clinice de Boli Infecţioase a Spitalului Clinic Judeţean, dr. Victoria Bîrluţiu. Potrivit acesteia, în ultimii doi ani, în judeţul Sibiu s-au înregistrat cei mai mulţi pacienţi diagnosticaţi cu boala Lyme din România.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel