Prim-ministrul Slovaciei, Eduard Heger, a demisionat: ”Este cel mai bine pentru cetățeni”

Premier Slovaciei, Eduard Heger. Sursa: Agerpres
Premier Slovaciei, Eduard Heger. Sursa: Agerpres

Premierul Slovaciei și-a justificat demisia luând în considerare ”realitatea politică” și ”ceea ce este mai bine pentru cetățeni”.

Premierul slovac, Eduard Heger, a anunţat duminică că demisionează din funcţia de lider al ţării şi că sâmbătă i-a cerut preşedintelui Zuzana Caputova să-l înlăture din mandatul de conducere a guvernului.

Președintele Zuzana Caputova l-a chemat pe Eduard Heger la Palatul Prezidențial duminică, la ora 15, iar cei doi au convenit să-l elibereze pe Heger de atribuțiile sale, relatează presa slovacă.

Eduard Heger i-a explicat decizia de a demisiona lui președintelui Caputova, care nu fusese de acord anterior să accepte propunerile sale privind reformele pentru a scoate Slovacia din criza guvernamentală, potrivit portalului de știri slovac Pravda.sk, citat de Republik World.

”Îmi voi prezenta demisia președintelui”, a spus Heger. ”Președintele nu a acceptat niciuna dintre propunerile mele”, a declarat premierul referitor la reformele pe care le-a sugerat.

”Luând în considerare realitatea politică”

Heger a remarcat că, după ce ”a luat în considerare realitatea politică” și ”ce este mai bine pentru cetățeni”, a decis că ”Slovacia, traumatizată de conflicte, nu merită ca criza politică să continue nici măcar o zi”. ”Prin urmare, am decis să cer să fiu eliberat din funcție și astfel să las loc președintelui să încerce să conducă Slovacia la alegeri într-o manieră stabilă și calmă cu guvernul oficial”, a adăugat Heger.

Heger a declarat că va face totul pentru ca predarea îndatoririle să fie cât mai lină.

”După întâlnirea mea personală cu președintele din această după-amiază, vom coordona toți pașii ulterioare legate de predarea guvernului și vom comunica publicului cât mai curând posibil, astfel încât să nu existe confuzii”, a adăugat el.

În decembrie 2022, Parlamentul slovac a adoptat un vot de neîncredere în Cabinetul de Miniștri împotriva lui Heger. În urma moțiunii, Heger a fost instruit să acționeze ca premier interimar până la formarea unui nou guvern.

Alegerile parlamentare anticipate sunt programate în Slovacia în septembrie. Potrivit sondajelor de opinie publică, social-democrații de opoziție au cele mai mari șanse de câștig.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel