Prigojin îi face „clovni” pe liderii armatei ruse: Generalii transformă oamenii în carne

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Liderul Wagner refuză să mai împartă frontul cu armata Rusiei. Evgheni Prigojin susține că mercenarii Grupului Wagner vor continua să lupte în Ucraina doar dacă vor obține o secțiune separată a frontului.

 

Prigojin a confirmat, de asemenea, că oamenii săi vor părăsi în sfârșit orașul Bahmut din estul Ucrainei pe 5 iunie, după ce îl vor preda armatei ruse.

„Dacă întregul lanț (de comandă) este 100% ratat și va fi condus doar de clovni care transformă oamenii în carne, atunci nu vom participa la el”, a declarat Prigojin.„A fost un an greu. Apoi vom vedea cum merge”, a continuat acesta, potrivit Sky News.

Săptămâna trecută, șeful Wagner a mai spus că a cerut procurorilor să investigheze dacă înalți oficiali ruși din domeniul apărării au comis vreo „crimă” înainte sau în timpul războiului din Ucraina.

Totodată, el a acuzat oficialii de la Moscova că au comandat presei de stat să nu mai scrie știri despre el. 

Liderul grupării ruse de mercenari Wagner care a ocupat oraşul ucrainean Bahmut, Evgheni Prigojin, a acuzat duminică oficiali ai Kremlinului că au interzis presei ruse de stat să relateze despre el şi i-a avertizat că o asemenea greşeală ar putea conduce la o reacţie a poporului rus împotriva lor în lunile următoare, scrie Reuters.

Fondator al grupării Wagner, Prigojin a devenit în cele 15 luni de când Rusia a pornit războiul contra Ucrainei cel mai vizibil membru al cercului apropiat al preşedintelui rus Vladimir Putin. Fost furnizor de servicii de catering pentru preşedinţia rusă, supranumit astfel "bucătarul lui Putin", Prigojin a afirmat în glumă săptămâna trecută că ar trebui să i se spună mai degrabă "măcelarul lui Putin", în urma succeselor înregistrate pe front de gruparea sa, în contrast cu succesiunea de eşecuri ale trupelor regulate ruse.

După luni de lupte sângeroase cu armata ucraineană, gruparea Wagner a cucerit luna aceasta oraşul Bahmut, dar rolul lui Prigojin în această victorie a fost minimalizat de televiziunea de stat rusă. Aceasta a ignorat timp de 20 de ore ştirea despre cucerirea Bahmutului, iar când a difuzat-o a scos din ea discursul victorios al lui Prigojin, publicând în schimb un mesaj de felicitare de 36 de cuvinte din partea Kremlinului adresat grupării Wagner.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel