Pricopie: Începe regionalizarea educației

O reorganizare a sistemului de învăţământ la nivel regional se va face după ce vor fi stabilite principiile care vor sta la baza regionalizării, a afirmat sâmbătă, la Piteşti, ministrul Educaţiei, Remus Pricopie.

”Mai întâi trebuie să se decidă anumite principii care vor sta la baza regionalizării. Evident că şi educaţia va intra în acest proces de regionalizare, existând însă un anumit echilibru între ceea ce se decide la nivel local, la nivel regional şi la nivel central. Acest lucru se întâmplă peste tot unde avem un astfel de sistem de organizare administrativă. Detaliile încă nu s-au stabilit, sunt diferite formule, există un grup de lucru inter-ministerial, Ministerul Educaţiei a venit şi el cu nişte propuneri, dar trebuie mai întâi să vedem care sunt principiile, apoi şi la nivelul sistemului de învăţământ vom merge cu reaşezarea acestor etaje de decizie”, a declarat Remus Pricopie, citat de Agerpres.

Ministrul Educaţiei a apreciat că un pas important în procesul de descentralizare s-a făcut în domeniul infrastructurii şcolare, care, începând din acest an, a rămas doar în administrarea autorităţilor locale şi judeţene.

”În zona educaţiei sunt unele lucruri care s-au decis deja şi care, într-un fel, premerg procesul de regionalizare. Un exemplu concret este cel legat de infrastructură. (...) Până la începutul acestui an au existat mai multe instanţe care au acţionat asupra infrastructurii, atât autorităţile locale, cât şi inspectoratele şcolare şi, uneori, Ministerul Educaţiei. Premierul a cerut clarificarea acestei situaţii şi, începând din 1 ianuarie, tot ceea ce înseamnă infrastructură şcolară publică se realizează prin autorităţile locale”, a explicat Pricopie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel