Prezidențiale 2019. Propunerea lui Petre Roman

Fostul premier Petre Roman vine cu o propunere pentru partidele politice, în vederea alegerii propriilor candidați la funcții politice.

Discuția a fost purtată în platoul România Tv, duminică seara, în condițiile în care se vorbea de o posibilă candidatură a premierului Viorica Dăncilă la alegerile prezidențiale.

”Nimic nu este exclus. Însă, eu cred că cel puțin partidele mari de la noi ar trebui să aibă curajul să procedeze la alegeri interne. Așa cum se întâmplă în Statele Unite, unde sunt alegeri primare, adică alegeri interne care stabilesc candidatul. Așa cum se întâmplă și în Franța și în Italia. Cred că ar trebui să treacă și partidele noastre la această fază. Adică să fie o competiție internă cu votul militanților care are loc înainte cu o lună sau chiar două luni înainte de votul propriu-zis”, a spus Petre Roman la România Tv.

”E vorba doar de votul militanților, de voturi reale. Ei sunt înscriși pe liste și  votul, normal, se exercită ca orice vot, dar nu al tuturor, ci numai voturile militanților care se consideră astfel și se înscriu ca atare. Cred că este mult mai democratic, fără îndoială, și, în al doilea rând, dă sentimentul celorlalți cetățeni că nu se duc așa în orb, ci că există o etapă a însuși partidului pe care ei l-ar favoriza despre candidatul cel mai bun după opinia lor,  adică a votanților lor. Asta ar fi o calitate în plus, care la noi nu există deocamdată, dar care ar putea exista. Și atunci lucrurile s-ar lămuri din perspectivă democratică mult mai bine”, a încheiat fostul premier.

Alegerile prezidențiale în România vor avea loc anul acesta, probabil în luna noiembrie.

Citește și:

Remaniere guvernamentală, amânată. Chirieac: Cineva i-a spus premierului...

Vizită guvernamentală în Hunedoara. Dăncilă, la Castelul Corvinilor



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel