EXCLUSIV  Prezidențiale 2019. Pe cine ar vota protestatarul Dide

Dide FOTO AGERPRES
Dide FOTO AGERPRES

Într-un sondaj DC News, Cristian Mihai Dide a fost ales omul anului 2018 în materie de proteste.

În acest context, l-am întrebat pe celebrul activist civic pe cine ar vota la alegerile prezidențiale 2019, ținând cont de oferta actuală de candidați.

”Îl votez pe Klaus Iohannis pentru că, în acest moment, alte soluții nu avem. Este cel mai vizibil. Nu este neapărat cel mai bun. Până acum, nu avem alternativă. Poate vine cineva mai bun, cine știe? Îl mai punem la socoteală și pe Dacian Cioloș (n.r. - la variante eligibile). Dacian Cioloș are același temperament și aceeași atitudine ca Iohannis. Sunt foarte retrași, nu le place să preseze lucrurile fără să mai trebuiască să facem noi presiune din stradă și să ne apucăm de dezvoltare și nu mai stăm cu grija că trebuie să reparăm toate distrugerile făcute de Guvernul PSD-ALDE.

În momentul în care vorbim, am de gând să votez cu Klaus Iohannis pentru că nu există altă opțiune. Klaus Iohannis nu ascultă întotdeauna societatea civilă și experții, ne îndoim și de calitatea consilierilor pe care îi are, dar este cea mai bună opțiune pentru prezidențiale. Sperăm că, în viitor, va asculta mai mult vocea societății civile și va înțelege nevoia creșterii în agresivitate în deciziile pe care le ia. De asemenea, este nevoie să aibă mai multă răspundere asupra deciziilor. Ne-am săturat de vacanțe și plimbări fără niciun rost și să stea să promulge tot ce îi dă PSD”, a spus Cristian Mihai Dide pentru DC News.

Cristian Mihai Dide a mai zis că este foarte curios ce va decide Klaus Iohannis după ce Asociația „Evoluție în Instituție" și asociația „Alianța pentru Combaterea Abuzurilor" au solicitat public președintelui să nu promulge modificările aduse legii 218/2002. Cristian-Mihai Dide este președintele organizației „Evoluție în Instituție".

UPDATE: CCR, sesizare de neconstituționalitate asupra unei legi. Dide - Iohannis, victorie: Am reușit!

VEZI ȘI: Dide, audiență la Iohannis. Mutare de ultimă oră

Klaus Iohannis a reiterat, vineri, că va candida pentru un nou mandat la alegerile prezidenţiale şi a anunţat obiectivele pentru acest an.

"Începem anul 2019, un an cu foarte multe provocări, începem acum, practic, direct cu Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene. Chiar săptămâna viitoare vom avea vizita Comisiei Europene, pentru a începe în forţă această Preşedinţie. Sunt convins că vom face faţă bine. Avem deja, în luna mai, primele alegeri, sunt alegeri europarlamentare şi de pe acum vreau să spun că este foarte important să participăm la aceste alegeri. Cu cât mai mulţi alegători se prezintă la aceste alegeri, cu atât mai clar va fi rezultatul. La sfârşitul anului vom avea alegeri prezidenţiale şi reiterez ce am mai spus, voi intra în competiţie pentru un nou mandat de preşedinte", a spus președintele la Palatul Cotroceni.

VEZI ȘI: EXCLUSIV Top 2018. Cine este protestatarul anului. Angi Șerban, Bădiță și Dide, bătălie. Surpriză totală

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel