Prezidențiale 2019. Marius Pieleanu, ipoteză: Primele patru locuri

Sociologul Marius Pieleanu a realizat clasamentul posibililor candidați la alegerile prezidențiale 2019.

Potrivit unei analize realizate de sociologul Marius Pieleanu, rezultatele primului tur al alegerilor prezidențiale sunt următoarele: 1. Klaus Iohannis, 2. Liviu Dragnea (PSD), 3. Călin Popescu Tăriceanu (ALDE), și 4. Dacian Cioloș (România 100).

Fotografia este următoarea. În primul tur se califică Klaus Iohannis, pe primul loc și Liviu Dragnea pe locul 2 din partea PSD-ului. E adevărat că vine din urmă Călin Popescu Tăriceanu, care are un scor bun peste partid, deși partidul înregistrează și el un scor foarte bun. Pe locul 4, la o diferență mai puțin entuziasmantă decât eram eu acum 2-3 săptămâni, Dacian Cioloș, din partea partidului încă în definire juridică, România 100, este sub 10%, undeva la 8%. Noi, sociologii, îl măsurăm, deși domnia sa nu spune nimic că ar avea de gând sau că partidul său ar putea să intre într-o competiție foarte serioasă.

În mod real, anul viitor, va fi o discuție dacă va aborda coaliția de guvernare rațional problema nominalizării candidatului la prezidențiale. Am sentimentul că există o șansă reală că am putea să avem un președinte din partea coaliției, dar s-ar putea ca din motive din orgoliu să își nominalizeze candidați separat., a afirmat Marius Pieleanu la România TV.

Citește și: Candidați prezidențiale 2019. Pieleanu: Vom asista la o fragmentare

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel