Prezentatorul rus Andrei Karaulov, dat în urmărire

Prezentatorul rus Andrei Karaulov, dat în urmărire / Foto: captură video Youtube Komsomolskaia Pravda
Prezentatorul rus Andrei Karaulov, dat în urmărire / Foto: captură video Youtube Komsomolskaia Pravda

Prezentatorul TV Andrei Karaulov a fost dat în urmărire de către autoritățile ruse.

Jurnalistul și prezentatorul TV Andrei Karaulov a devenit inculpat într-un dosar penal și a fost dat în urmărire de către autoritățile din Rusia. Documentul corespunzător cu datele lui Karaulov a fost publicat în baza de date de persoane căutate a Ministerului Afacerilor Interne din Rusia, scrie Interfax.

Mai devreme, pe 3 noiembrie, jurnalistul a relatat că în casa sa se efectuează o percheziție în legătură cu un dosar penal inițiat sub articolul "calomnie" (articolul 128.1 din Codul penal al Federației Ruse). Cu toate acestea, după percheziție, Karaulov a clarificat că a fost martor într-un dosar penal. La momentul percheziției, potrivit jurnalistului, el se afla în Dubai, unde a plecat la tratament.

Karaulov este un jurnalist rus, prezentator TV și blogger. Totodată, el este autorul și prezentatorul popularelor programe jurnalistice Moment of Truth (1992-2016) și Russian Age (1998-2006), dar și laureat al premiului de televiziune "TEFI" (1995).

Jurnalistul rus Ivan Safronov, condamnat la 22 de ani de închisoare

Jurnalistul rus Ivan Safronov a fost condamnat de către un tribunal din Rusia la 22 de ani de detenţie într-o colonie penală, după ce  a fost găsit vinovat de trădare, într-un dosar de referinţă pentru represaliile Kremlinului asupra libertăţii presei, transmite RADOR. Safronov, fost reporter pe probleme de apărare, pentru ziarele Kommersant şi Vedomosti, devenit consilier al directorului agenţiei spaţiale a Rusiei, a fost arestat în 2020 şi acuzat de dezvăluirea unor informaţii clasificate.

Jurnaliştii independenţi ruşi cer eliberarea imediată a lui Safronov din arest, reexaminarea cazului, înlăturarea componenţei instanţei, care a demonstrat că este părtinitoare şi şi-a demonstrat angajamentul faţă de autorităţi, precum şi demararea unor cercetări împotriva funcţionarilor care au comis încălcări flagrante în timpul anchetei.

Jurnalismul nu este o crimă. Ivan Safronov trebuie achitat", se specifică în mesajul semnat de jurnaliştii de la Meduza, Holod, Novaia Gazeta, Dojdi, Verstki, Vajnîe Istorii, Bumaghi, Mediazona, The Bell, Moscow Times şi de la alte publicaţii şi instituţii mass-media ruse independente.

UE cere retragerea tuturor acuzaţiilor formulate împotriva lui Safronov



Uniunea Europeană a cerut retragerea tuturor acuzaţiilor formulate împotriva sa şi eliberarea jurnalistului.

Represiunile sistematice ale regimului asupra jurnalismului independent îi privează pe cetăţeni de dreptul la informaţii veridice, inclusiv despre războiul dus de Rusia în Ucraina", a scris purtătorul de cuvânt al Serviciului European de Acţiune Externă, Peter Stano, purtătorul de cuvânt al coordonatorului politicii externe şi de securitate al Uniunii Europene (UE), Josep Borrell.

Safronov a fost reţinut în luna iulie 2020 şi a petrecut mai bine de doi ani în centrul de arest preventiv Lefortovo. Tribunalul oraşului Moscova a început să analizeze cazul său cu uşile închise abia în luna aprilie a acestui an. Mai mulţi martori ai acuzării şi apărării au fost audiaţi în cadrul şedinţelor de judecată. Potrivit avocaţilor, aceştia nu au oferit probe care să confirme vinovăţia sa. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel