Prezenţa "vulturului cu barbă", semnalată în Germania după 100 de ani

Zăganul sau "vulturul cu barbă" a revenit în regiunea Allgäu din sudul Germaniei, au anunţat joi ornitologi la Munchen, relatează dpa.

Trei voluntari au zărit păsările, care au o întindere a aripilor de circa 2,5 metri şi trăiesc doar în munţii înalţi, la graniţa germano-austriacă, a declarat asociaţia pentru protecţia păsărilor LBV, scrie Agerpres.

Semnalarea prezenţei păsărilor confirmă faptul că acestea se reproduc cu succes în valea Lechtal, în landul austriac Tirol, a declarat expertul LBV, Henning Werth.
Circa 30 de voluntari au supravegheat zona de frontieră în perioada 12-20 octombrie.

Zăganul a dispărut din Germania în urmă cu mai bine de 100 de ani, după ce păsările au fost ucise de fermieri pentru că se credea că le atacau mieii. Legendele spun că păsările ar fi luat şi copii.

Primii "vulturi cu barbă" au fost reintroduşi în Alpi în 1986, unde au început reproducerea. În prezent se crede că există 57 de zone în care trăiesc aceste păsări şi se doreşte stabilirea de noi zone în estul Alpilor.

Există populaţii de zăgani în Caucaz, India, Tibet şi Africa. Specia este clasată "aproape ameninţată" pe listele internaţionale.

Păsările se hrănesc aproape exclusiv cu oase de animale moarte pe care le lasă să cadă de la înălţime pentru a le sparge şi pentru a ajunge la măduvă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel