EXCLUSIV  Previziune dosar penal cu implicații colosale pentru România

Azamat Zhangulov, vicepreședintele KazMunayGas International, a vorbit la DC News despre dosarul penal al acestui investitor strategic în România.

Procurorii DIICOT au instituit sechestru pe rafinăria Petromidia, în cadrul unui dosar penal ce vizează modul în care aceasta a fost privatizată, întrerupând astfel planurile societăţii cu privire la vânzarea unui pachet de acţiuni la KMG International, actuala denumire a Rompetrol Group, către o firmă chineză

DC News: Preconizați că dosarul penal din România se va închide și că nu va mai afecta pe nimeni, compania dvs. sau evoluția sa pe viitor?

Azamat Zhangulov: Da, nu putem gestiona, controla dosarul penal în sine, pentru că acesta urmează fluxul obișnuit al unei anchete penale, iar noi nu avem legătură cu aceasta. Ce ne dorim este să obținem avizul Guvernului, avizul sistemului juridic român, care să ateste că KMG nu este parte a acestui dosar sau, dacă se petrec anumite lucruri, să se facă distincția clară între evenimentele dinainte de achiziția companiei și cele de după. Credem că, potrivit tuturor legilor internaționale și române, nu ar trebui să se revoce dreptul asupra acestor bunuri, acordul nostru cu Statul, tot ce s-a realizat, toate acestea nu ar trebui să fie afectate, deținerea rafinăriei, investițiile făcute...

DC News: Ne puteți spune ceva despre fond?

Azamat Zhangulov: Avem vești bune care vin de la Stat și ne bucurăm mult, pentru că Statul a nominalizat compania care se va alătura fondului ca acționar cu 20%, așadar următorul pas este să finalizăm procesul și actele de rigoare cât mai curând cu putință, iar după aceea să instituim alte asemenea fonduri pentru viitoare proiecte de derulat în România, dar trebuie să asigurăm Guvernul și opinia publică din România că niciunul din aceste proiecte nu se va putea desfășura dacă situația noastră juridică aici nu se va soluționa, pentru că nu putem investi în bunuri de care nu suntem siguri că le deținem.

Declarația completă după minutul 28:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel