Prețul petrolului SUA, în cădere liberă. Chirieac: Nu te joci cu așa ceva! Eu nu știu în ISTORIE...

Luni, nivelul a ajuns la -6 dolari pe baril, informează presa internaţională, mişcare care arată cât de suprasaturată este piaţa americană.

Bogdan Chirieac, analist politic, a reacționat în direct la România TV după ce prețul barilului de petrol a ajuns la minus șase dolari. 

”Este o informație răvășitoare, literalmente. Știți cât este barilul de petrol în acest moment? Minus șase dolari. Deci nu mai dai bani pe barilul de petrol, la un moment dat ajunsese la 145 de dolari, prețul său obișnuit era 60-70 de dolari la stație acum 2 luni, iar acum ți se dau șase dolari pe barilul de petrol numai să îl iei pentru că rezervoarele sunt pline și nu mai au unde să îl stocheze și nu se poate opri forarea. E ca și cum vă duceți la pompă, bagați combustibil și benzinăria vă dă niște bani. Nu dumneavoastră plătiți stației combustibilul pe care l-ați pus în rezervor, ci benzinăria vă dă niște bani fiindcă ați alimentat de la ei. Atenție! Eu nu știu în istorie să se fi întâmplat așa ceva, dar e o situație gravisimă din punct de vedere economic fiindcă energia este un fundament economic. Doar în criza din 1929-1933 laptele se arunca pe câmp și alte mărfuri se aruncau în mare, ca să nu se prăbușească prețul de tot. Nu te joci cu așa ceva”, a declarat Bogdan Chirieac la România TV. 

VEZI ȘI: Prețul petrolului SUA s-a prăbușit SUB ZERO DOLARI. Primești bani ca să-l cumperi! CRIZĂ SEVERĂ

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel