Preţul petrolului a scăzut. Barilul, la cea mai redusă valoare din ultimii 4 ani

Prețul petrolului a scăzut cu mai bine de 10%, conform Organizaţiei Ţărilor Exportatoare de Petrol.

Preţul petrolului OPEC (Organizaţia Ţărilor Exportatoare de Petrol) a scăzut luni cu 10,28%, la 30,63 dolari barilul, cea mai redusă valoare din ultimii patru ani, a anunţat marţi grupul petrolier cu sediul la Viena, citat de EFE, scrie Agerpres. 

Preţul de referinţă al barilului utilizat de OPEC s-a depreciat astfel cu 56,78% comparativ cu vârful atins pe 6 ianuarie 2020, de 70,87 dolari.

Cotaţiile "aurului negru" sunt puternic impulsionate spre scădere de diminuarea cererii din cauza expansiunii pandemiei de coronavirus şi a unui război pentru câştigarea clienţilor, declanşat între Arabia Saudită şi Rusia, care ameninţă să "inunde" cu petrol ieftin piaţa, începând din aprilie.

S-au accentuat îngrijorările investitorilor 

Îngrijorările investitorilor s-au accentuat luni, după ce s-a aflat că producţia industrială a Chinei a scăzut cu 13,5% în primele două luni ale anului.

Preţul barilului de petrol Brent a coborât sub pragul psihologic de 30 de dolari, pentru prima dată începând din 2016, depreciindu-se cu 11,49%, până la 29,96 dolari pe piaţa futures din Londra. La New York, petrolul Texas a încheiat sesiunea de luni la 28,70 dolari, cu 9,5% mai puţin faţă de vineri la închidere.

Barilul OPEC, calculat pe baza a 13 tipuri de ţiţei - câte unul de la fiecare membru - nu s-a mai vândut la un nivel atât de scăzut din 26 de februarie 2016.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel