Prețul bolii! Semnale dure cu privire la redresarea economică lentă

Cea mai mare întrebare cu care se confruntă investitorii este cât de repede se poate recupera economia globală din pandemia coronavirusului.

Cât de repede se poate recupera economia globală? Ar putea dura mai mult decât ne-am aștepta, mai ales dacă ne orientăm după previziunile și indicii din turism și din sectorul energiei, scrie CNN

În primul rând, energia

Agenția Internațională pentru Energie a redus, joi, prognoza pentru cererea globală de petrol în 2020 cu 140.000 de barili pe zi. Perspectiva cererii pentru anul viitor a fost, de asemenea, redusă.

Agenția a afirmat că consumul revine în China, dar activitatea de transport este în scădere în locurile în care virusul continuă să se răspândească rapid, precum India și America Latină.

Acum, călătoriile

Acțiunile TUI au scăzut până la 6,3% joi, după ce compania germană de turism a declarat că a pierdut 1,1 miliarde de euro (1,3 miliarde de dolari) în  trei luni.

Cel mai mare operator turistic din lume a obținut o a doua linie de credit de la guvernul german, un pas necesar pentru „asigurarea lichidității noastre în cazul unor restricții de călătorie și întreruperi de lungă durată prin COVID-19”.

Compania operează nave de croazieră, cinci companii aeriene și peste 400 de hoteluri, angajând aproximativ 70.000 de persoane în întreaga lume.

Știri mai proaste

Cu cazuri de coronavirus din nou în creștere în Europa și reimpunerea restricțiilor de călătorie, situația se poate agrava. Asociația Internațională a Transportului Aerian a avertizat joi că 7 milioane de locuri de muncă în Europa, susținute de aviație, sunt acum în pericol.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel