Taxă pe carne la nivel european. Precizări despre această informaţie

Mihai Ciobanu / 11 feb 2020 / 12:53 Salveaza PDF Comentarii
Parlamentul european
Parlamentul european

În contextul în care a apărut în spațiul public știrea legată de posibilitatea taxării cărnii printr-o decizie a Parlamentului European, oficialii vin cu o serie de precizări. 

Nicio comisie a Parlamentului European (ENVI, AGRI) nu are în lucru vreun raport care să includă posibilitatea analizării unei asemenea taxe pe carne.  Sursa acestui subiect poate fi identificată într-o propunere lansată de către True Animal Protein Price Coalition (TAPPC), un grup de organizații din domenii care acoperă agricultură, sănătate și mediu, care a elaborat un raport privind această posibilitate. Raportul a fost prezentat de către această asociație în cadrul unui eveniment găzduit de către trei deputați din Parlamentul European, pe data de 5 februarie 2020.

Acesta nu a fost un eveniment oficial instituțional al Parlamentului European. Parlamentul European nu a fost implicat în organizarea, stabilirea agendei sau invitarea participanților la eveniment. De asemenea, în domeniul taxării la nivelul Uniunii Europene, Parlamentul European este doar consultat, iar o decizie în acest sens este luată de către Statele Membre în unanimitate, se arată în documentul primit pe adresa redacţiei.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25