Taxă pe carne la nivel european. Precizări despre această informaţie

Parlamentul european
Parlamentul european

În contextul în care a apărut în spațiul public știrea legată de posibilitatea taxării cărnii printr-o decizie a Parlamentului European, oficialii vin cu o serie de precizări. 

Nicio comisie a Parlamentului European (ENVI, AGRI) nu are în lucru vreun raport care să includă posibilitatea analizării unei asemenea taxe pe carne.  Sursa acestui subiect poate fi identificată într-o propunere lansată de către True Animal Protein Price Coalition (TAPPC), un grup de organizații din domenii care acoperă agricultură, sănătate și mediu, care a elaborat un raport privind această posibilitate. Raportul a fost prezentat de către această asociație în cadrul unui eveniment găzduit de către trei deputați din Parlamentul European, pe data de 5 februarie 2020.

Acesta nu a fost un eveniment oficial instituțional al Parlamentului European. Parlamentul European nu a fost implicat în organizarea, stabilirea agendei sau invitarea participanților la eveniment. De asemenea, în domeniul taxării la nivelul Uniunii Europene, Parlamentul European este doar consultat, iar o decizie în acest sens este luată de către Statele Membre în unanimitate, se arată în documentul primit pe adresa redacţiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel