Preț benzină - motorină, 11 martie 2022. Cîțu și Ciolacu, promisiune comună: 8 lei/litru, varianta la care speră coaliția

foto ilustrativ pexels
foto ilustrativ pexels

Președinții celor două Camere ale Parlamentului au dat asigurări cu privire la prețul la combustibil. 

La închiderea declarațiilor comune de presă, de la Palatul Cotroceni, făcute de președintele Klaus Iohannis și vicepreședintele SUA, Kamala Harris, cei doi președinți ai Camerelor parlamentare - Florin Cîțu, președintele Senatului, și Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților- au dat asigurări jurnaliștilor prezenți la Palatul Cotroceni cu privire la situația combustibilului, dar și cu privire la criza din energie. 

Conform celor doi, arată corespondența jurnalistului DCNews, Crișan Andreescu, se încearcă, de la nivel guvernamental, ca prețul la pompă al combustibilului să fie stabilizat la 8 lei/litru. 

De asemenea, ei au vorbit despre deschiderea unei centrale pe cărbune din România, cea care aparține de Compania Națională a Lignitului Oltenia. Și ministrul Mediului a vorbit miercuri și joi despre redeschiderea centralelor pe cărbune, în România, pentru câteva luni. De asemenea, cei doi lideri, care sunt și lideri de partid, au vorbit despre deschiderea unor hidrocentrale care sunt în stadiu avansat de construcție. 

”Trebuie repornite centralele termice pe cărbune” este semnalul dat de Tanczos Barna. Întrebat, la Digi24, până când vor fi repornite centralele pe cărbune, ministrul Mediului afirmă că ”nu s-a stabilit o perioadă, vorbim de luni de zile și vedem ce se va întâmpla în această perioadă în care toți caută soluții pentru creșterea capacității de producție”. 

Citește mai mult aici: România repornește centralele pe CĂRBUNE. Anunțul ministrului Mediului

De altfel, la ora realizării acestei știri, prețul de 8 lei este și cel pe care-l găsim la pompă pentru benzina standard. Prețurile, consultate prin Monitorul Prețurilor, arată că benzina standard la Lukoil se află la 7,91 lei, la Petrom este la 7,99 lei, iar la OMV 8,05 lei, la MOL chiar 7,89 lei. De asemenea, motorina standard este la 7,98 lei la Lukoil, 7,99 lei la Petrom, 8,23 lei la OMV și 8,2 lei la MOL. Practic, ceea ce ar vrea guvernanți ar fi ca situația să fie păstrată la cea de acum, de la pompă, fără riscul de a crește prețurile și mai mult. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel