Presupusul fiu al Regelui Mihai I pierde definitiv procesul de paternitate

Curtea de Apel București a respins definitiv marți cererea depusă de cetățeanul german Dieter Stanzeleit prin care solicita judecătorilor să stabilească dacă Regele Mihai I al României este tatăl său biologic.

Curtea de Apel București a respins ca nefondat recursul declarat de Dieter Stanzeleit și a menținut o decizie luată de Judecătoria Sectorului 1 în aprilie 2014, instanță care i-a respins cetățeanului german cererea de stabilire a paternității.

De asemenea, Curtea de Apel a respins și o solicitare a lui Dieter Stanzeleit de sesizare a Curții de Justiție a Uniunii Europene (CJUE), în legătură cu desemnarea instanței care trebuia să judece acest proces.

Dieter Stanzeleit, în vârstă de 77 de ani, susține că este fiul fostului suveran român și a demarat în acest sens mai multe procese în străinătate, pe care însă le-a pierdut.

Astfel, Dieter Stanzeleit declara că, în anul 1939, Regele Mihai I s-a căsătorit în secret cu Nerissa Jane Irene Bowes Lyon (de cetățenie britanică), iar din această relație a rezultat nașterea sa, cu numele de botez Nicolae-Vasile.

Stanzeleit a solicitat judecătorilor români efectuarea unei expertize medico-legale (de tip ADN), pentru a se stabili dacă există o legătură biologică între el și Regele Mihai I.

De cealaltă parte, avocatul Casei Regale, Adrian Vasiliu, susținea că Dieter Stanzeleit a folosit documente false pentru a demonstra gradul de rudenie dintre el și fostul suveran al României.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel