Presupus viol în Cetatea Vaticanului. Tribunalul Penal va da un verdict pe 6 octombrie

Foto: Pixabay.com
Foto: Pixabay.com

Tribunalul Penal al Vaticanului va da un verdict pe data de 6 octombrie, în cazul unui presupus viol comis într-o reşedinţă din Cetatea Vaticanului.

Tribunalul Penal al Vaticanului a anunţat vineri că va da un verdict pe 6 octombrie împotriva unui tânăr preot italian judecat în primă instanţă pentru abuzuri sexuale comise împotriva unui minor cu un an mai mic decât el, pe când cei doi locuiau într-o reşedinţă din Cetatea Vaticanului, relatează AFP, scrie Agerpres. 

Un procuror a cerut joi o pedeapsă de şase ani de închisoare împotriva părintelui Gabriele Martinelli, care va împlini 29 de ani la începutul lunii august.

În ce an ar fi început faptele



Faptele ar fi început în 2007 în pre-seminarul Sfântul Pius al X-lea, pe când cei doi erau încă adolescenţi, având vârsta de 14 şi respectiv 13 ani, şi s-ar fi desfăşurat timp de cinci ani până în 2012, când Gabriele Martinelli a împlinit 19 ani.

Hirotonit preot la Côme (nordul Italiei) în 2017, Martinelli lucrează în prezent într-un centru pentru bătrâni.

Pre-seminarul Sfântul Pius al X-lea găzduieşte copii şi adolescenţi care studiază într-o şcoală privată din centrul Romei şi ajută în timpul Liturghiilor celebrate în Bazilica Sfântul Petru. Unii dintre ei decid în cele din urmă să devină preoţi şi să meargă la un seminar pentru a studia.

S-au cerut patru ani de închisoare



Patru ani de închisoare au fost ceruţi pentru "favoritism" împotriva părintelui Enrico Radice, 72 de ani, care era la acea vreme rectorul pre-seminarului şi l-ar fi protejat sistematic pe Gabriele Martinelli.

În cursul audierii de vineri, avocatul care l-a apărat pe tânărul preot a pledat pentru achitare, invocând un "viciu procedural" şi afirmând că dosarul nu conţine nicio probă.

Victima, L.G., în prezent angajat al unei companii aeriene, a depus o primă plângere formală în 2018, după ce a făcut public cazul într-o emisiune de televiziune şi într-o carte, a declarat avocatul, care a încercat astfel să pună la îndoială credibilitatea victimei.

Nu trebuie să ne fie frică de adevăr, susţine un cardinal despre abuzurile sexuale din cadrul Bisericii

Numărul doi în ierarhia Vaticanului, cardinalul Pietro Parolin, consideră că "nu trebui să ne temem de adevăr", într-un interviu publicat în cotidianul La Croix, cu privire la viitoarele concluzii ale unei comisii independente franceze privind violenţele sexuale în cadrul Bisericii Catolice, transmite AFP, a mai scris Agerpres. 

"Va fi probabil un moment extraordinar de suferinţă. Dar nu trebuie să ne temem de adevăr", a comentat cardinalul Pietro Parolin, mâna dreaptă a Papei Francisc.

"Comisia independentă privind abuzurile sexuale în biserică (CIASE) începând cu anii 1950" din Franţa urmează să îşi publice recomandările în luna septembrie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel