Președinție Consiliu UE. Oficial german: Iohannis, în locul Vioricăi Dăncilă

Dăncilă - Iohannis
Dăncilă - Iohannis

Bernd Fabritius, însărcinat al Guvernului federal german pentru minorităţile naţionale şi pentru etnicii germani din afara ţării, stabiliţi în Germania, a făcut o serie de declarații bombă.

Germania îl vrea pe Klaus Iohannis în locul Vioricăi Dăncilă.

Bernd Fabritius a fost întrebat cine ar trebui să stea în capul mesei, în timpul preşedinţiei româneşti a Consiliului UE, preşedintele Klaus Iohannis sau premierul Viorica Dăncilă? Răspunsul oficialului a fost ferm: Klaus Iohannis!

”Desigur, preşedintele Iohannis. Preşedintele Iohannis este şeful statului, el este o persoană foarte recunoscută, foarte pragmatică în cadrul partenerilor UE. Premierul Dăncilă este mai puţin cunoscut în acest cadru, este cunoscută de fapt ca o persoană care mai mult execută avize şi dorinţe stabilite de partid şi de persoane care nu sunt abilitate a reprezenta ţara în plan european. Din acest motiv, singura şansă pentru o perioadă de succes ar fi dacă preşedintele Iohannis ar fi locomotiva în fruntea preşedinţiei UE", a spus Bernd Fabritius într-un interviu pentru RFI.

Credibilitatea Guvernului

La întrebarea ”Cât de credibile sunt autorităţile de la Bucureşti în momentul preluării preşedinţiei rotative a UE?”, oficialul german a spus: ”Guvernul României este deloc pregătit pentru această sarcină. A fi pregătit înseamnă exact a fi dobândit încrederea partenerilor pe plan european în domeniul democraţiei, în domeniul statului de drept, în domeniul combaterii corupţiei şi exact în domeniul necesar pentru solicitările europene şi nu cele naţionale, dar Guvernul României în ultimii ani a făcut exact contrariul, a distrus încrederea care a existat vreodată", informează sursa citată.

Nou ambasador SUA în România. Chirieac, informația ZILEI despre Adrian Zuckerman

 

Protest în Piața Victoriei, 12 ianuarie: Nu OUG amnistie și grațiere

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel